Višković sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se sinoć u Lincu sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije.

Na sastanku je istaknut značaj saradnje Republike Srpske i Austrije, čemu posebno doprinose ljudi sa naših prostora svojim privrednim aktivnosti u ovoj regiji.

Predsjednik Vlade je istakao da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za Srpsku, te pozvao predstavnike dijaspore da promovišu potencijale Republike Srpske posebno u oblasti privrede i turizma.

Predsjednik Višković je ponovio da je jačanje realnog sektora i povećanje stope zaposlenosti u Srpskoj jedan od prioriteta Vlade Republike Srpske što je i predviđeno provođenjem mjera i aktivnosti iz Programa ekonomskih reformi.     

Predstavnici dijaspore su naglasili značaj veza i kontakata koje ostvaruju sa predstavnicima institucija Republike Srpske i udruženjima s ciljem unapređenja saradnje na obostranu korist.

Sastanku sa dijasporom iz Gornje Austrije prisustvovao je i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Prethodno je predsjednik Vlade Republike Srpske posjetio crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Lincu gdje je razgovarao sa parohom, protom Draganom Mičićem koji je istakao da je njegovanje tradicije, kulture i jezika od izuzetne važnosti za našu zajednicu u Austriji.

Tagovi: