U Australiji prikupljen novac za aparat za trebinjsku bolnicu

Na humanitarnom teniskom turniru u Sidneju prikupljeno je 6.000 australijskih dolara za imunohemijski analizator za Opštu bolnicu u Trebinju, saopšteno je iz Ambasade BiH u Australiji.

Očekuje se da će tokom sedmice biti okončane sve formalnosti i da će novac biti uplaćen na račun ove bolnice, navodi se u saopštenju.

U Sidneju je, u organizaciji dobrotvorne organizacije "Nest" održan osmi amaterski humanitarni teniski turnir "Australijen klosid" sa kojeg je veliki dio prihoda namijenjen za nabavku imunohemijskog analizatora sa kompletima markera za kardio, tumor, dijabetes, hormone i drugo.

Najviše sredstava prikupljeno je prodajom sportske memorabilije, dresova najboljih tenisera BiH i Srbije.

Tako je na aukciji dres najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića kupljen za 5.000 dolara, a dres najboljeg tenisera iz BiH Damira DŽumhura za 1.500 dolara.

Dio prikupljenog novca biće uplaćen za požarima pogođena područja na jugu Australije.

Ambasador BiH u Australiji Mirza Hajrić, koji je prisustvovao dvodnevnom takmičenju i druženju, zahvalio je organizatorima turnira i vodećim ljudima organizacije "Nest" Željku i Pavi Gojković, učesnicima turnira, kao i posjetiocima koji su pokazali humanost i učestvovali u prikupljanju sredstava.

Turniru je prisustvovao i bivši fudbaler "Crvene zvezde" Miloš Ninković koji je sada zvijezda Fudbalskog kluba "Sidnej" i proglašen je za najboljeg igrača australijske prve lige.