SNSD “furija” u Doboju cilja dvije trećine mandata

Dobojski nezavisni socijaldemokrati za ove izbore djeluju praktično objedinjeni od kadrova „domicilnog“  SNSD-a i ranije pridruženog SDS-a koji je ovom lokalnom zajednicom vladao od prvih višestranačkih izbora prije tri decenije.

Predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević nazvao je ogranak u Doboju „furijom“, a nakon 15. novembra ćemo znati da li će im taj nadimak i ostati.

"SNSD u Doboju je politička furija, snaga koja ispred sebe sve lomi, sve krši i ja vjerujem da će tako biti i na predstojećim lokalnim izborima", izjavio je Rajčević nakon sastanka sa članovima Gradskog izbornog štaba SNSD u Doboju.

Kandidat te stranke za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić i nosilac liste za Skupštinu Grada Doboja Sanja Vulić takođe su vrlo optimistični. Jerinić je uvjeren da će uspjeti animirati potencijalne glasače i da će 40 odsto upisanih birača glasati za SNSD. Vulić predviđa da će lista koju predvodi osvojiti dvije trećine podrške glasača.

"Naša odbornička lista je spoj mladosti i iskustva, a već danas sa sigurnošću mogu najaviti da će SNSD imati 20 odbornika u Skupštini Grada, a gradonačelnik će imati podršku sa 83 do 85 odsto", kazala je Vulić.

Portal MojDoboj.info je „zavirio“ u odborničku listu dobojskog SNSD-a za Skupštinu i uvjerili smo se da su zapravo mladi u prednosti nad onim starijima koji su proteklih godina kao kandidati SNSD-a ili SDS-a dominirali političkom scenom u Doboju.

Osim iskusnijih i poznatih - Milenka Cvijanovića, Aleksandra Goganovića, Srećka Rekanovića, Dijane Kalenić, Zorana Blagojevića, Radoslava Nikolića, Miroslava Gavrića, Mladena Filipovića, Nine Bukejlović, Miloša Bukejlovića, Dalibora Đurića, Igora Petrovića, Ilije Josipovića i nekolicine drugih - na listi su i politički manje poznata imena novih potencijalnih odbornika.

U njih se mogu svrstati Elena Spasojević, Miroslav Milošević, Marina Jotić, Slavko Pejić, Slađana Pašić, Vanja Tanasić, Dejan Simić, Milorad Duronjić, Branka Kondić.

Od onih koji su još aktuelni odbornici u Skupštini Grada na novoj listi nema Slobodana Neškovića, Darka Vukojevića, Suzane Davidović, Predraga Lazića, Tijane Vasiljević Stokić, Rade Tanasić, Daliborke Lukić i Željka Đuričića.

PRVIH PET

Na listi su među prvih pet rangiranih Sanja Vulić, Milenko Cvijanović, Srećko Rekanović, Dijana Kalenić i Mioslav Milošević.

Kako je ne tako davno izmijenjen Izborni zakon BiH i podignut prag za lične preferencije, sasvim je izvjesno da će biti malih promjena redosljeda kandidata koji su dostavljeni Centrali SNSD-a, odnosno CIK-u i nakon izbora. Tačnije, smanjena je mogućnost da niže rangirani od broja osvojenih mandata mogu „preskočiti“ stranačke kolege nakon sabiranja rezultata.

Ljubinko ĐURIĆ

Tagovi: