Saobraćajci polagali popravni, građani ponovo nezadovoljni (FOTO/VIDEO)

Kako bi što prije ispravili grešku na južnom ulazu u Doboj iz pravca Federacije, koji je bukvalno bio "zatvoren" iscrtanom punom, umjesto isprekidane linije, danas su po prestanku padavina saobraćajci izašli na “polaganje popravnog”.

Nakon što je mreža naših portala objavila snimke spornog saobraćajnog rješenja, očekivano su reagovali iz Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”, najavom da će greška biti ispravljena, što je ekspresno i uslijedilo.

Na teren su danas izašli inžinjer i radnici preduzeća “MG Mind” i saobraćajnicu, po viđenom, riješili na sasvim drugi način. Rješenje je drugačije i u odnosu na prethodna, ali da li će to funkcionisati na taj način teško je prosuditi.

Naime, prema prvim reakcijama vozača nisu baš bili oduševljeni krivuljama koje su iscrtane, a posebno su negodovali mještani koji su se okupili prilikom izvođenja radova.

- Nije mi jasno kako su ovo iskonstruisali, komplikovano je i bojim se da će nastati veći saobraćajni kuršlus nego što je bio do sada. Jedino rješenje ovdje je kružni tok, a ne ove improvizacije, rekao nam je Dragan Lazarević.

AUTOBUS

Tokom radova na ispravljanju saobraćajne signalizacije zanimljiva je bila reakcija vozača autobusa lokalnog saobraćajnog preduzeća, koje prevozi putnike iz Doboja na rad u tešanjskoj opštini.

- Kako da zaobiđem autobusom ovo što ste icrtali, a da ne napravim prekršaj, recite mi? Ovo je pretežak zadatak i za iskusnije vozače, upitao je saobraćajce na zadatku vozač autobusa, koji je dovozio putnike sa posla iz Federacije u Doboj.

Lj. ĐURIĆ