Saobraćajci pali na ispitu, vozačima onemogućen ulazak u Doboj

Da su kojim slučajem saobraćajni inženjeri ponovo polagali stručni ispit regulisanjem saobraćajnica na području Doboja zasigurno bi pali na ispitu, jer su svojim nelogičnim rješenjem zbunili vozače koji iz pravca Federacije ulaze u grad Doboj.

Naime, prema iscrcatnoj horizontalnoj signalizaciji vozačima je onemogućeno da bez kršenja propisa uđu u grad. Puna linija ih onemogućava u tome, a kako je jedna od ukupno 71 kamere postavljena baš na samom ulasku u prigradsko naselje Usora i grad, sve prekšaje koji prave vozači bijleži ta postavljena kamera.

- Kontaktirao sam saobraćajnu policiju i rečeno mi je da se propisi, takvi kakvi jesu, moraju poštovatii da će "nesavjesni" vozači biti kažnjeni za nepoštivanje signalizacije - požalio se jedan od vozača Dragan Lazarević.

Inače, na ovom mjestu kod fabrike "Premijer" je raskrsnica za ulazak u prigradska naselja Usora, Miljkovac, Novo naselje i u grad. To je mjesto je na kojem dnevno uđe barem hiljadu motornih vozila.

Vozači u komentarima na društvenim mrežama smatraju da je u pitanju greška saobraćajaca, ali ima i oprečnih mišljenja da je taj svojevrsni sabraćajni "gaf" napravljen kako bi se od vozača naplatilo što više kazni. Jer da bi ušli u pomenuta prigradska naselja ili grad, a da ne krše trenutne saobraćajne propise, morali bi nelogično putovati nekoliko kilometara okolo.

Lj. Đurić

Tagovi: