Nastavak turbulencija na političkoj sceni Stanara

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Stanari Saša Đukić prešao je u Klub odbornika SDS-a, a kao nezavisni odbornik njega je sa tim statusom „zamijenila“ Željka Damjanović koja je napustila Klub odbornika SNSD-a.

Đukić će pristupanje Klubu odbornika SDS-a verifikovati u ponedjeljak 3. avgusta, a kaže da se na taj korak odlučio nakon razgovora sa zamjenikom predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Sinišom Brkovićem.

On je od osnivanja opštine Stanari bio zamjenik načelnika opštine ispred DNS-a, ali se sa tom strankom zbog političkih razmimoilaženja razišao u februaru 2016. godine i od tada je nastupao kao nezavisni odbornik.

- Odlučio sam da svoj dalji rad u skupštinskim klupama nastavim u Klubu odbornika SDS-a koji sada broji četiri odbornika od ukupno 17. I preostali dio mandata u ovom klubu ću se zalagati i raditi u interesu svih stanovnika Stanara, kaže Đukić za naš portal.

Spekuliše se da je odlazak Željke Damjanović iz Kluba SNSD rezultat trvenja i  razmimoilaženja unutar redova vladajuće stranke u Stanarima. Ona je bila i predsjednica Aktiva žena SNSD-a u Stanarima.

Podsjetimo, grupa nezadovoljnih istaknutih članova SNSD-a u najmlađoj opštini Srpske obratila se početkom juna Glavnom odboru SNSD-a kako bi ukazali na „teško stanje u stanarskom ogranku“.

Potpisnici pisma su iznijeli niz primjedbi na rukovođenje ove stranke u Stanarima i na predsjednika OO i poslanika u NS RS Gorana Jerinića.

Lj. Đurić

 

Tagovi: