Demos i Prva SDS idu zajedno na izbore

Na predstojećim lokalnim izborima, koji će biti održani 15. novembra, dobojski odbori političkih partija Demos i Prva SDS nastupaju zajedno pod sloganom “Doboj prije svega”.

To su ovjerili stavljanjem potpisa na koalicioni sporazum. Predstavili su i zajedničku listu sa 36 kandidata, čiji je nosilac predsjednik Gradskog odbora Demosa Slađan Jović.

- Ove dvije stranke zajednički ulaze u izbornu trku i na listi imamo ugledne privrednike, sportske radnike, zdravstvene radnike, profesore itd. Na ovoj listi obuhvatili smo sve strukture građana Doboja, koji će ih sa sigurnošču uspješno predstavljati u Skupštini grada Doboja u novom sazivu. Isto tako sa današnjeg sastanka smo poručili da dajemo punu podršku aktuelnom gradonačelniku, koji je ujedno i kandidat za gradonačelnika za naredni period – izjavio je Slađan Jović, predsjednik Gradskog odbora Demos Doboj.

- Mi smo osnovani 16. septembra 2017. godine, a mi smo u Doboju nakon tri dana od tada osnovali Gradski odbor Prve SDS. Drago mi je što je ovo danas sve ispalo ovako kako jeste i nadam se dobroj saradnji u budućem radu između Demosa g. Slađana Jovića i Prve SDS – rekao je Petar Ostojić, predsjednik Gradskog odbora Prva SDS Doboj.

Podršku daju aktuelnom i kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Borisu Jeriniću, koji je prisutvovao potpisivanju koalicionog sporazuma. On je pohvalio dosadašnju saradnju sa Demosom.

- Grad Doboj i ja kao gradonačelnik u proteklom periodu imali smo kroz skupštinu podršku odbornika Demosa. Svakako ona je bila usmjerena na građenje stabilne političke situacije i na otvaranje niza projekata u Gradu Doboju, a što je vidno na svakom koraku. Želim da tu saradnju i dobru praksu nastavimo i u narednom periodu. Ovo je politička partija koja prvi put od svog osnivanja samostalno, odnosno zajedno sa koalicionim partnerom izlazi na lokalne izbore. Siguran sam da ćemo nastaviti kontinuitet rada na svim onim projektima koje smo započeli, a naravno i na svim idejama i planovima, koje svakako imaju i Demos i Prva SDS. Mi ćemo sa stabilnom skupštinskom većinom moći zajednički da idemo brzim i krupnim korakom naprijed. Ono što je svakako želja i mene kao gradonačelnika je da imamo dobru saradnju sa Narodnom skupštinskom Republike Srpske, sa Vladom RS, sa predsjednikom RS, sa srpskim članom Predsjedništva BiH, odnsosno sa svim institucijama RS. To je ono što se pokazalo kao dobro i da imamo dobar rezultat, odnosno da imamo iza sebe djela i naravno želja i opredjeljenje i mene i ovih ljudi koji su na listi Demosa je da tim korakom nastavimo i dalje – izjavio je Boris Jerinić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja.

Demos i Prva SDS u Doboju nastupaju na lokalnim izborima pod sloganom “Doboj prije svega”.

Očekuju da će osvojiti više od dva odbornička mandata.

RTV Doboj

Tagovi: