Borenović: Potvrđene liste za 60 opština i gradova u Srpskoj i jedna u FBiH

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da su na sjednici Predsjedništva PDP-a potvrđene kandidatske liste za načelnike/gradonačelnike i odbornike u 60 opština i gradova u Republici Srpskoj i jedna u Federaciji BiH – Glamoču.

Borenović je istakao da će ukupno na izborima ispred PDP-a u političku utakmicu ići 1.120 kandidata za načelnike, gradonačelnike i najviše za odbornike u lokalnim skupštinama opština, odnosno gradova.

Naši kandidati će biti i za načelnike Kostajnice, Oštre Luke, Rudog, Zvornika, Srpca, Kozarske Dubice, Kotor Varoši. Već je poznato da izlazimo sa kandidatom za gradonačenika u Banjaluci, uz podršku SDS-a i drugih političkih partija koje su trenutno opozicione, koje nisu parlamentarne ni na nivou Srpske niti grada“, rekao je Borenović novinarima u Istočnom Sarajevu, prenose agencije.

On je naveo da u najvećem broju lokalnih zajednica PDP ide zajedno sa partnerima iz opozicionih stranaka na nivou Republike Srpske.

Borenović očekuje da iz ove stranke bude kandidat ili za gradonačelnika Istočnog Sarajeva ili načelnika opštine Pale.

To će se sve znati do konačne predaje kandidatskih lista. Očekujem da ćemo početni dogovor koji smo napravili sa SDS-om privesti kraju“, izjavio je Borenović i istakao da je primarni razgovor započet da u Istočnom Sarajevu od šest opština i grada, jedna kandidatura bude iz PDP-a, a šest iz SDS-a.

Borenović je izrazio nadu da će pokazati dovoljno razuma i mudrosti da se napravi taj ključni dogovor u gradu Istočno Sarajevo, jer se to očekuje i od SDSa- i od PDP-a.

On je istakao da PDP želi da izborni rezultat bude stvarni odraz volje građana koji biraju lokalnu vlast i svoje predstavnike, a ne "da bude volja brojača".

"Zajedno sa SDS-om i drugim političkim partijama u Banjaluci ćemo imati gotovo 2.000 posmatrača koji će sve učiniti da se izborni proces sprovede na fer i pošten način“, zaključio je Borenović

Tagovi: