Tea Kovačević briljirala u Majorci (FOTO, VIDEO)

Briljantnom pobjedom nad vršnjakinjom Isabelom Johri iz Velike Britanije od 2:0, sa oba dobijena seta po 6:0, Tea Kovačević osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjem turniru “Rafa Nadal Academiy ten.pro global”.

Tea je briljirala u oba seta, ne dopustivši protivnici niti jedan poen.

Oduševljena šampionka zahvalila se svima na podršci, a oduševljenje nije krio ni njen otac i trener Marko Kovačević, koji je utrčao u teren sa zastavom grada Gradiške.

“Hvala svi dobrim ljudima na podršci. Razgovarao sam dugo sa Teom o značaju podrške dobrih ljudi. Očekujemo da ćemo i mi biti uskoro u prilici da pomognemo drugima", rekao je Marko Kovačević.

Samo su nijanse odlučivale da Tea Kovačević ne osvoji i turnir u kategoriji U11, u kojoj igraju godinu dana starije igračice. U finalu U11 Tea je poražena od Abhinaye Baloji iz Indije rezultatom 1:2. Tea je uprkos dobijenom prvom setu od 6:1 i osvojenom brejku na početku drugog seta izgubila koncentraciju, što ni malo ne umanjuje njen podvig. U preostala dva seta sa IndijkomTea je zabilježila rezultat 4:6.

Ipak naša šampionka postigla je najbolji rezultat na ovom prestižnom turniru, osvajanjem dva postolja, šampionskog i vicešampionskog.

Povratak Tee Kovačević u Gradišku očekuje se u narednoj sedmici, kada će biti upriličen prijem  kod gradonačelnika i slavlje uz poštovanje mjera vezano za pandemiju korona virusa.

B. G.

 

Pobjedničko postolje, 1 mjesto za Teu Kovačević TOURNAMENT RAFA NADAL TEN-PRO GLOBAL MALLORCA U10 kategory Tea Kovačević - Isabel Johry (ENG) 2-0 (6-0,6-0) #Babolat Vat Doo

Posted by Marko Kovacevic on Sunday, December 13, 2020