Riješite se zimske glavobolje

Začepljen nos, bolovi u predijelu čela i lica, loša koncentracija, povišena temperatura, iscrpljenost, kašalj - sve su to neprijatni simptomi upale sinusa.

Kako ih ukloniti?

Liječenje sinusitisa obično se sprovodi antibioticima, a uveliko pomaže i uzimanje vitamina A, C, E, cinka i selena, ispijanje čaja od koprive kao i pileća supa koja rješava problem začepljenog nosa.

Ukoliko bolest nije jako napredovala, zimsku glavobolju koju je uzrokovala hladnoća možete zaustaviti i utopljavanjem. Istuširajte se toplom vodom, ne izlazite napolje bez kape koja prekriva čelo i parite sinuse čajem od koprive. Akutna glavobolja mogla bi proći brže nego što biste pomislili.

Simptomi sinusa

Simptomi sinusitisa su začepljen nos, sekrecija sluzi, pritisak, bol, povišena temperatura, umor i iscrpljenost zatim glavobolje. Vrlo često nastaje i tzv. postnazalni drip, odnosno slivanje sluzi iz sinusa u grlo. Kod težih slučajeva može se javiti bol u uhu i u vratu, zubobolja, gubitak njuha te suzenje iz očiju.

Liječenje sinusitisa obično se sprovodi antibioticima, dekongestantima i tabletama protiv bolova. Preporučuje se i inhalacija, korišćenje slane smjese koja se uštrcava u nos, ovlaživači zraka te tople obloge koje se stavljaju na bolna mjesta.

Tokom akutne infekcije poželjno je boraviti u prostoriji sa stabilnom temperaturom vazduha, prenosi Ljepota&Zdravlje.

Tagovi: