Prnjavorčanin izgubio bitku sa vatrom iz sušare

Sedamdesetdevetogodišnji Novo Vinčić (79) izgubio je bitku za život sa posljedicama teških opekotina koje je zadobio u svojoj sušari za meso u prnjavorskom prigradskom naselju Ratkovac.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko podneva, dok je 79-godišnjak održavao vatru za sušenje mesa, koja mu je iznenada zahvatila odjeću i potom sve dijelove tijela. Kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor prebačen je u banjalučki Univerzitetsko klinički centar RS sa teškim opekotinama.

Iz te ustanove, na naš upit, danas (utorak) nam je saopšteno da Prnjavorčaninu nije bilo spasa. Podlegao je istog dana, samo nekoliko časova od zadobijenih opekotina.

-Pacijent N.V. (1942) je uprkos naporima ljekara da mu spasu život preminuo u ponedjeljak 22. novembra u 20:45 časova-saopšteno nam je iz Univerzitetsko kliničkog centra RS Banjaluka.

Prema kazivanju komšija,  Novo je važio za dobrog čovjeka i uvijek spremnog da pruži svoj doprinos u domaćinstvu, u kojem je živio sa suprugom, ćerkom, zetom i unučadima.

-Tako je bilo i tog kobnog dana, kada ga je u sušari dok je održavao vatru, očito, iznenadio plamen zahvativši mu prvo odjeću. Mada plamen nije bio veliki, i to se ispostavilo kobnim, jer je vatra zahvatila sve dijelove tijela, pa nije pomoglo ni to što je uspeo da se nekako izbavi iz sušare. Tu, nadomak, se bespomoćan i srušio. Kojeg omjera su  mu bile povrede i opekotine govori i to da mu je izgoreo čak i kaiš na pantalonoama. Sa jedva primjetnim disanjem Novo je prebačen u UKC, ali mu, nažalost, nije bilo spasa-navodi naš izvor.

Na mjestu nesreće, uz medicinare, intervenisali su i prnjavorski vatrogasci, dok su uviđaj izvršili pripadnici Policijske stanice Prnjavor.

N. ĐURIĆ

Tagovi: