Nepoznati astronaut se prošetao i Dobojom

Pandemijsko razdoblje pripremilo nas je da očekujemo neočekivano no gostima iz svemira se ipak nismo nadali. Danas se gradskim ulicama prošetao, ni manje ni više, nego astronaut. Prolaznici su zastajali u čudu, djeca su bila oduševljeno u parku tražili parkirani svemirski brod te iskoristili priliku za fotografiranje, klackanje i igranje s ovim neobičnim posjetiteljem.

Možda je skrivena kamera? Je li astronaut ispao iz rakete najnovije misije Elona Musk-a? Vjerojatno Dubioza snima novi spot? Da li naša opština potajno razvija svemirski program o kojem javnost još uvijek nije informisana? Samo su neka od pitanja koja su se pojavila u glavama naših sugrađana. 

S obzirom da su djeca ipak postavljala najviše pitanja prenijeli su nam provjerene informacije. Prateći ga na Dobojsku tvrđavu, ulicama Doboja i parku ujedno su testirali i svoju i njegovu kondiciju a saznali su da dolazi iz kompanije NSoft, čije je sjedište u Mostaru ali ima kancelarije u Zagrebu i Maglaju. Radi se o kompaniji koja je inače jedan od svjetskih lidera u razvijanju softvera za industriju zabave i svoje proizvode plasira u 40 zemalja svijeta a broji čak preko preko 300 zaposlenika od kojih je jedan i simpatični astronaut.

Stvarni razlog posjete Doboju je najava otvaranje novih radnih mjesta u njihovoj Maglajskoj kancelariji, te program edukacija za Tech Support Operatore koji će organizovati u idućem mjesecu.  Zapratite ih na Facebook i Instagram profilima kako biste bili pravovremeno obaviješteni o svim prilikama za edukaciju i zapošljavanje u našem gradu. Iako su djeca bila razočarana što astronaut radi u programerskoj firmi a ne u vrtiću ipak su izjavili da se odavno nisu više smijali i bolje zabavili kao danas u njegovom društvu.

 

Tagovi: