Ne pomažu ni dodatna obezbjeđenja gradskih ulica u Doboju

Dodatna horizontalna signalizacija u vidu usporavajućih traka na dobojskim gradskim ulicama i dalje nije dovoljna da vozači budu oprezni i prilagode brzinu kako se ne bi dešavale saobraćajne nezgode.

Da je to tako, potvrda je i današnje popodnevne nezgode u neposrednoj blizini jedne od dvije dobojske  "uklete rasksrsnice", ulica Hilandarska i Kneza Lazara, odnosno nasuprot Umjetničke galerije dobojskog Centra za kulturu u Parka heroja.

Na sreću, nije bilo težih posledica po živote učesnika u saobraćaju, pa ni značajnije materijalne štete na vozilima.

Podsjećamo, više saobraćajnih nesreća dogodilo se unazad dvije godine na raskrsnici ove dvije ulice, kao i raskrsnici ulica Kneza Lazara i Jug Bogdana.

-Dodatno će biti obilježene svjetlosnom signalizacijom, a najvjerovatnije i vibro-zvučnom gumenom trakom. O tome razgovaramo sa Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove Grada Doboj i kandidovanju tog pitanja dodatnog obezjeđenja – riječi su načelnik PU Doboj Slobodana Radinkovića.

Većina Dobojlija se ne slaže da se u ova dva slučaja može govoriti o “ukletim raskrsnicama”, niti o lošim tehničkim rješenjima, već da se u više od 90 odsto slučajeva radi o nepažnji vozača.                                                                             

Lj.Đurić