Misterija i šok u Derventi: Zapaljena kuća ispred koje je ranjen opasni pljačkaš (FOTO)

Policija nastoji da otkrije ko je potpalio kuću u prigradaskom naselju Polje u Derventi, koju je nadavno opljačkao opasni banjalučki kriminalac, koji je tom prilikom i ranjen.

Iz dobojske Policijske uprave saopštili su danas da je Policijskoj stanici Derventa, u četvrtak oko 6:10 časova, prijavljeno da „gori porodična kuća vlasništvo lica inicijala I. B. iz Dervente, koji se trenutno nalazi u inostranstvu".

"U požaru koji su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa povređenih lica nije bilo, dok je unutrašnjost kuće djelimično izgorjela. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Derventa, inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj, a istim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Rad na rasvetljavanju slučaja je u toku", navodeno je u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Portal MojaDerventa.info saznaje da se u plamenu našla kuća dugogodišnjeg gastarbajtera Bore Ignjića. Ta ista kuća, kako smo pisali, početkom ovog mjeseca, našla se na meti poznatog banjalučkog kriminalca Ratka Pantoša (42). Na njegovu žalost on je ranjen tokom pljačke ispred kuće, pa je umjesto sa već iznijetom puškom, alatom, raznim dragocenostima i drugim plijenom, završio u Bolnici u Doboju.

Kako se ispostavilo, Pantošova nesreća bila je u tome što se namjerio na kuću koju je pazio vlasnikov brat L. I., inače, strastveni lovac. Pljačkaša je hicem iz lovačke puške ustrelio u nogu, pošto nije pristao da sačeka policiju.

Izvor našeg portala upućen u ovaj slučaj tvrdi da već prvi nalazi uviđaja potrvrđuju da dileme nema da je požar podmetnut.

"Jasno je da je, između ostalog, zapaljen nameštaj. Gorili su PVC stolarija, parket, kao i ostali dijelovi i stvari u kući. Potom su se plamen i dim vinuli prema krovu kuće. Sreća je da su brzo i efikasno dejstovali vatrogasci, jer bi se kuća ubrzo zasigurno pretvorila u zgarište", kategoričan je naš izvor.

Misterija i uznemirenost

Ponovni incident je dodatno uznemirio i šokirao mještane Polja i Dervente.

"Strašno je da se jedan te isti dom za nepun mesec dana u dva navrata nađe na meti kriminalaca i dušmana. Očekujemo da policija što prije rasvjetli ovaj slučaj, kao i da li su pljačka i paljevina povezani. Misterija je veća imajući u vidu da se odmah posumnjalo da je višestruki banjalučki kriminalac u Derventi imao svog takozvanog tipera, odnosno saučesnika."

Ratko Pantoš se, inače, po odluci Osnovnog suda u Derventi, nalazi u jednomesečnom pritvoru, dok je kućepazitelj L.I. nakon saslušanja pušten na slobodu, ali mu je oduzeta lovačka puška iz koje je ustrelio opasnog provalnika.

N. ĐURIĆ