Medalje dobojskih karatista sa Republičkog prvenstva u Brčkom

Na karate prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom proteklog vikenda u organizaciji KS RS u Brčkom, karatisti “Sloge” su osvojili pet medalja.

Učestvovalo je ukupno 350 takmičara iz 42 kluba iz Republike Srpske, što je predstavljalo jedno od najjačih prvenstava u posljednjih nekoliko godina i samim tim i rezultat koji su dobojski karatisti postigli je vrijedan pažnje, kažu u ovom klubu.

"Medalje osvojene na republičkom prvenstvu su nas obradovale. Raduje me i što Karate klub “Sloga - Hemofarm” Doboj ima sve selekcije koje postižu izvanredne rezultate. Ukupno, ponovo smo pokazali zavidan kvalitet i očekujem da ovi sportisti, koji su osvajanjem medalja izborili plasman na Državno prvenstvo BiH, takođe pokažu kvalitet i donesu medalje i sa tog prvenstva" - kaže trener dobojskih karatista Mladen Ploskić.

Najvrjedniju, zlatnu medalju, u Brčkom osvojio je  Petar Petrović, osvojivši prvo mjesto u borbama pojedinačno u konkurenciji mlađih seniora do 67 kg. Vuk Stevanović osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju u konkurenciji kadeta do 52 kg, takođe srebro i ekipa kadeta u borbama ekipno u sastavu Vuk Stevanović, Ognjen Bajić, Nikola Jovanović i Suzan Bojinović.

Stefan Bajić osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju u konkurenciji mlađih seniora do 75 kg, kao i ekipa juniora u sastavu Nemanja Jovanović, David Đurković i Aleksandar Vajić.

 Lj. Đ.

Tagovi: