Krivina i most u Kostajnici još veća prijetnja za vozače

Na sreću, krivina kod mosta na magistralnom putu Doboj - Modriča 20. aprila nije uzela danak u slijetanju automobila "folsfagen tuareg", za čijim upravljačem je bio A.L. (19) sa područja grada Doboja, koji srećom u udesu nije zadobio povrede opasne po život.

Ali, prema upozorenju koja dobijamo od vozača sa područja Trebave koji svakodnevno putuju na posao u Doboj u vraćaju se kući, ova krivina i porušena željezna konstrukcija mosta tek sada predstavljaju veliku potencijalnu opasnost.

A.L. je prije dvije nedjelje prošao bez težih posljedica, iako je prema informacijama iz Željeznica Republike Srpske sa vozilom probio zaštitnu ogradu i u padu zaustavio se neposredno kraj profila pruge, ali nije uzrokovao obustavu željezničkog saobraćaja.

Od tada pa sve do sada, kako smo doznali, zbog nepostojanja dogovora između ŽRS i Puteva RS, čija je nadležnost popravka mosta, njegova metalna konstrukcija nije dovedena u ranije stanje, odnosno popravljena.

Ukoliko bi, kao i u prethodnom slučaju zbog loših vremenskih uslova i klizavog kolovoza, ponovo došlo do izlijetanja sa ceste vozila u ovoj oštroj krivini, na tom dijelu ceste nema više ograde koja bi ublažila pad vozila i posljedice po učesnike u saobraćaju bi bile zasigurno kobne.

Lj. Đ.

Tagovi: