Kajak kanu klub „Val“ Doboj obnavlja rad

Kajak kanu klub „Val“ Doboj nakon sedam godina pauze obnavlja svoj rad. U toku je uređenje prostorija kluba, a dobojski kajakaši uskoro će ponovo zaveslati na rijeci Bosni u svom gradu.

Čamce i vesla dobojski kajakaši zamijenili su građevinskim alatom. Nakon sedam godina pauze, stari i novi članovi okupili su se kako bi devastirane prostorije kluba u poplavi 2014. godine doveli u red i oživili svoj nekadašnji rad. U toku je uređenje prostorija i nabavka opreme. Tri čamca su im već donirana od kolega iz Gradiške.

- Kupujemo opremu i vraćamo ljetnju baštu ovdje. Dobili smo od Javne ustanove Vode Srpske regulacioni plan prema kojem će ovdje ići šetalište, tako da će korito biti uređeno, a i mi ćemo ga još dodatno urediti. Sljedeće godine ćemo organizovati regatu. Ovdje će takođe biti još sadržaja kako bi pokušali da zaradimo, da bi bili stabilan sportski kolektiv i da ne zavisimo od grada ili od nekog privatnika – izjavio je Srđan Ilić, predsjednik Upravnog odbora Kajak kanu kluba „Val“ Doboj.

Srđan Ilić, predsjednik Upravnog odbora KKK „Val“ Doboj

U novu upravu izabrani su nekadašnji članovi koji su zaslužni za neke od najvećih uspjeha dobojskog „Vala“ devedesetih godina. Jedan od njih je kajakaš Željko Božić, dvostruki državni prvak koji se sada nalazi na čelu kluba.

- Od 1997. godine aktivan sam kajakaš. Imao sam dosta uspjeha. Dva puta sam bio državni prvak. Učestvovao sam na Mediteranskim igrama 2005. godine. Drago mi je što će se opet pokrenuti rad kluba i što ćemo ponovo izaći na vodu i zaveslati – rekao je Željko Božić, direktor Kajak kanu kluba „Val“ Doboj.

Željko Božić, direktor Kajak kanu kluba „Val“ Doboj

Podršku je pružila i Specijalizovana jedinica civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom.

- Namjena jedinice je pomoć u slučaju poplava ili događaja koji bi se mogli desiti na rijekama, odnosno vodama. Jedinica je obučena. Imamo momke koji su na rafting čamcima, a takođe i momke koji su na motornom čamcu. Danas smo ovdje sa našim drugarima iz Kajak kanu kluba „Val“ Doboj da podržimo njihovu akciju čišćenja – izjavio je Nenad Ostojić, načelnik Odjeljenja civilne zaštite Grada Doboja.

Nenad Ostojić, načelnik Odjeljenja civilne zaštite Grada Doboja

Klub koji je osnovan 1945. godine okuplja oko trideset kajakaša. Kako iz kluba poručuju u narednom periodu, pored takmičenja posvetiće se i promociji kajaka i veslanja kroz besplatnu školu veslanja.

RTV Doboj