Državljani BiH u Neum preko Hrvatske bez PCR testa

Državljanima BiH koji putuju u Neum preko granice s Hrvatskom tranzit će biti odobren bez obaveznog negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

-Državljanima trećih zemalja, koji nisu članovi porodica državljana država članica šengenskog prostora i država pridruženih šengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem odobriće se tranzit kroz Hrvatsku, uz obvezu napuštanja Hrvatske u najkraćem roku ali ne dužem od 12 časpva od ulaska - rekli su za televiziju „N1“ iz hrvatske policije.

Kako su naveli u odgovoru, putnicima u tranzitu će biti odobren ulaz bez obaveznog negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, što se jednako primjenjuje i za tranzit do Neuma.

-Prilikom tranzita potrebno je bez nepotrebnog zadržavanja koristiti najkraće saobraćajne pravce, uključujući  i autoput tamo gdje je to moguće. Izlazak  iz Hrvatske mora biti u što kraćem  roku, a najduže 12 časova od trenutka ulaska, što će granična policija provjeravati - naveli su.

Dodaju da kod tranzita nije potrebno popunjavati najavu ulaska na „EnterCroatia “.