Anđela Radišković iz Doboja dio zlatnog tima odbojkaške Reprezentacije BiH

Odbojkašice BiH su se prvi put u istoriji plasirale na Evropsko prvenstvo, koje počinje u avgustu, a osvajačice su i Srebrne lige. Jedna od najzaslužnijih za ovaj istorijski uspjeh je odbojkašica iz Doboja Anđelka Radišković, koja slobodno vrijeme prije početka priprema provodi u rodnom gradu. Ponosna je na uspjeh koji je reprezentacija ostvarila, a na predstojećem Evropskom prvenstvu poručuje da bi mogle biti senzacija.

Osvajanje Srebrne lige, plasman na Evropsko prvenstvo i u Zlatnu ligu – ovo su istorijski uspjesi koje je ostvarila ženska odbojkaška reprezentacija BiH.

Dio tog velikog uspjeha je odbojkašica iz Doboja Anđelka Radišković. Jedna je od najboljih igračica bh reprezentacije. Prošlo je već izvjesno vrijeme od kada su postigle ove rezultate, ali kako nam je ispričala još uvijek je pod utiscima.

Pripreme za Evropsko prvenstvo počinju uskoro. U grupi A su sa Srbijom, Rusijom, Azerbejdžanom, Belgijom i Francuskom. Utakmice igraju u Beogradu.

Nakon višegodišnjeg igranja za Kulu iz Gradačca, a zatim i za najbolju bh. ekipu Bimal Jedinstvo, u ljeto prošle godine odlučila se za stepenicu više u karijeri. Zaigrala je u dresu slovenačkog Kalcita. Impresionirala u prvoj sezoni, a kao rezultat toga došlo je do potpisa novog ugovora sa prvakom Slovenije, tako da će i naredne sezone biti stanovnica Kamnika.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice igra se od 18. augusta do 4. septembra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji. Nakon niza uspjeha jedna od najboljih bh reprezentativki očekuje da će i u narednom peirodu nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata.

TV K3