Robert Dacešin je video posvetio njoj, a u poruci koju nosi, mogle bi se pronaći i mnoge druge

Ako postoji osoba kojoj ću vječno biti zahvalan za sve što je učinila za mene, to je moja mama, najbolja od najboljih. Recite im to, prije nego što bude kasno.

Ovo je poruka blogera Roberta Dacešina, Banjalučanina koji je postao poznat po svojim pričama sa putovanja. Jedan video je posvetio i njoj, svojoj mami, a nastao je dok su zajedno bili na odmoru na Sejšelima. 

-  Mnogi od nas se nekada u životu kaju za stvari koje nisu uradili ili za pažnju koji nisu posvetili dragim osobama, posebno majkama, sve dok ne postane kasno. Dugo sam razmišljao o tome i odlučio sam da mamu odvedem na Sejšele i da joj barem malo vratim za sve ono što je učinila za mene do sada u životu. Da odemo nas dvoje zajedno na odmor prvi put negdje - kaže Dacešin.

Smatra da bi njegova priča mogla da osvijesti i druge ljude da pokažu ljubav prema svojim majkama i dragim osobama - dok još nije kasno.

Ovo je priča sa porukom u kojoj bi mogle da se pronađu sve majke koje sebe stavljaju na posljednje mjesto da bi drugima bilo dobro; majke koje brinu i kada djeca više nisu djeca; majke koje neumorno daju, i traju, i često ne traže ništa zauzvrat.

Ž. J.

Tagovi: