Knjiga “Nomad na štiklama” predstavljena u Derventi

Knjiga “Nomad na štiklama” autora Sanje Radulović iz Doboja promovisana je u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi.

Radulovićeva je sinoć rekla da je djelo prvo nastalo kao pripovijetka koju je časopis “Avlija” iz Rožaja u Crnoj Gori na konkursu proglasio za najbolju neobjavljenu kratku priču.

– I od toga je krenulo sve, knjiga je nastajala nekoliko godina i dijeli se u tri ciklusa. Prvi ciklus je `Odiseja` u kojem se nalazi i pripovijetka `Nomad nad štiklama` i još devet priča. U tom dijelu putujem sjećanjem kroz ratno djetinjstvo i pravim paraleu sa sadašnjim svijetom – navela je Radulovićeva.

U drugom dijelu knjige ona se bavila pitanjem demokratije, a u trećem je iskazala “omaž” umjetnicima kroz deset priča.

– To su priče o umjetnicima koji su se suočili s gubicima kroz život i koji su pokušali kroz umjetnost da ublaže svoju bol – rekla je ona.

Promoter Tatjana Tomić, koja je govorila o knjizi, istakla je da je najbolja građa ove knjige životno iskustvo autora.

– Knjiga predstavlja zbir svih Sanjinin isustava, duhovnih, ljudskih. Imamo uspomena iz djetinjstva, prizore iz rane mladosti na fonu ratnih dešavanja, ali imamo i bespoštedno seciranje svih lažnih vrijednosti našeg demokratskog društva u poslijeratnom periodu – rekla je Tomićeva.

Promociju je upotpunio poetski nastup Jasmine Radanović, muzička pratnja Damjana Teofilovića, a voditelj događaja bila je Aleksandra Marilović.