Dobra atmosfera na ulicama Beča: BiH će bodriti blizu 20.000 navijača

Od ranih jutarnjih sati na ulicama Beča veliki je broj navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji su napravili odličnu atmosferu i u dobrom raspoloženju dočekuju večerašnju utakmicu s Austrijom.

Prema posljednjim informacijama iz Fudbalskog saveza Austrije, na tribinama stadiona "Ernst Happel" trebalo bi biti sigurno više od 15.000, a pretpostavljaju blizu 20.000 navijača BiH.

Ulaznice, njih 2.700, za sektor na tribinama predviđen za navijače BiH rasprodan je odavno, a većinom bh. iseljenici iz Austrije, ali i Njemačke, Švajcarske, Belgije, Holandije, Luksemburga, Francuske..., pa i SAD pokupovali su ogroman broj karata za ostala mjesta na stadionu.

Shodno tome, u FS Austrije strahuju kako organizovati meč sa bezbjednosnog aspekta, obzirom da će navijači reprezentacija na dobrom dijelu stadiona "Ernst Happel" biti izmiješani.

Predvidjeli su rigorozne kontrole na prilazima, ali i na samom stadionu, te apeluju na sve koji će večeras pohoditi nekadašnji kultni "Prater" da bodre svoje reprezentacije u duhu fair-playa.

Utakmica petog kola grupe "3" UEFA Lige nacija "B" između Austrije i BiH igra se večeras, 15. novembra, na stadionu "Ernst Happel" s početkom u 20.45 sati.

Poslije četiri odigrana kola BiH je prva na tabeli sa devet, Austrija ima tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

Ukoliko izabranici selektora Roberta Prosinečkog u Beču i izgube s golom razlike, a pri tome postignu pogodak, ovjeriće prvo mjesto u grupi i plasirati se u baraž za EURO 2020, ali i elitnu UEFA Ligu nacija "A".

Tagovi: