Ivanić pristaje na TV duel s Dodikom, ali pod određenim uslovima

Imajući u vidu interesovanje pojedinih medija za TV sučeljavanje dvojice kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića i Milorada Dodika, predlažemo da takva debata bude organizovana na jednom mjestu, u jednom terminu, za više medijskih kuća – saopštio je Ivanićev izborni štab.

Kako tvrde, takvo TV sučeljavanje podrazumijevalo bi prostor u kojem je tehnički moguće ugostiti novinare više kuća, te sučeljavanje stavova o određenim temama po unaprijed utvrđenim pravilima (teme, vrijeme obraćanja i pravila ponašanja kandidata, te novinara), piše BN TV.

- Pravila bi utvrdile medijske kuće u dogovoru sa izbornim štabovima kandidata. Izborni štab kandidata Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH dr Mladena Ivanića je na raspolaganju. Cijeneći značaj takve vrste obraćanja javnosti za transparentnost izbornog procesa i demokratsko društvo u cjelini, vjerujemo da je to moguće učiniti upravo tako, transparentno, u direktnom TV prenosu, bez favorizovanja medijskih kuća i novinara ili, pak, favorizovanja kandidata za izbore - navode u saopštenju.