Promocija četvrte sezone serije "Vojna akademija"

Promocija četvrte sezone serije "Vojna akademija, održana je danas u Kino Sali u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

Promociji je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da je više od 1.300 pripadnika Vojske Srbije, uključujući i kadete, učestvovalo je u snimanju serije i svi rodovi Vojske bili su zastupljeni, tako da će gledaoci u novoj sezoni imati prilike da vide "čvrst vojnički život, baš onakav kakav on jeste, kako se vježba, kako se živi i kako se sanja za Vojsku Srbije".

Prema njegovim riječima, ta serija je značajno doprinijela mogućnosti da se Srbija upozna s onim što naše kadete očekuje u Vojnoj akademiji, onim što je "najdragocjenije i najljepše u vojnom pozivu - drugarstvo, odanost i ljubav prema svojoj otadžbini".

- Ali više od bilo koje serije, više od svega, odnos prema vojsci se među Srbima gradi već vekovima, a kadeti su naši najbolji, najlepši i najpametniji i velika je čast biti među njima. Svako ko želi da postane pripadnik Vojske Srbije, ko želi da svoj život posveti odbrani države Srbije, treba da uđe u vojsku i to treba da uradi preko Vojne akademije - rekao je on.

Zahvalio je RTS-u i ekipi koja je radila na seriji "Vojna akademija" zato što su uspjeli da prenesu duh Vojne akademije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Jedan od glumaca u seriji Nebojša Milovanović istakao je da svaka sezona nosi nešto novo, a da ova djeluje veoma osvježavajuće.

- Patriotski momenat je dominantniji i ideja da od kadeta napravimo ozbiljne oficire je prevagnula - rekao je on.

Tamara Dragičević, jedna od glumica koja je pažnju publike privukla još u prvoj sezoni, rekla je da je novi serijal zanimljiviji, jer se prepliću priče starih kadeta, sada oficira, i novih mlađih kadeta.

- Smatram da će publici biti veoma uzbudljiva nova sezona, jer ima svega što je nedostajalo u trećoj sezoni - više vojnih vežbi i više kadrova s terena - rekla je mlada glumica.

Saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Radio-televizije Srbije i produkcijske kuće "NIRA" na snimanju serije "Vojna akademija" traje već sedam godina.

Za to vreme, na više od 400 lokacija, sa 250 glumaca i više hiljada vojnika i statista, snimljene su 53 epizode.

Serija "Vojna akademija" prikazuje život i školovanje u Vojnoj akademiji.

Prva epizoda postigla je rekordnu gledanost - 2.220.000 gledalaca.

Uslijedila je druga sezona, a potom je i snimljen film "Vojna akademija - novi početak". Za samo dvije nedjelje prikazivanja, film je vidjelo više od 100.000 gledalaca širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Nova, četvrta sezona serije imaće 15 epizoda, a emitovanje počinje 29. Septembra.