Kad Dubravka poludi, proradi bager: Partneru sravnala kuću sa zemljom, automobil mu odvezla pod presu

Sve što je imao u maloj prizemnici na rubu Ližnjana nestalo je u trenutku pod nemilosrdnim udarima bagera. Tako barem on tvrdi. Istina, ni on to ne krije, nije kuća bila na njegovoj parceli, ali ju je on gradio, u nju ulagao.

Zvonko Šarić plače dok pokušava objasniti kako je uopšte došlo do situacije da izgubi gotovo sve što je imao, a nije to, prema njegovim riječima, bilo malo.

Jer Zvonko je serviser bijele tehnike, imao je u kući klima uređaje svojih klijenata, frižidere, alat – stotinak hiljada kuna vrijednosti. No, ljubav, odnosno propala veza bila je očito okidač za svađu koja je kulminirala rušenjem prizemnice.

Dubravka Božinović, vlasnica zemljišta na kojem je kuća izgrađena, bila je njegova vanbračna partnerka, ona kaže da su u vezi bili tri mjeseca, on dvije godine. Kako god, vezi je došao kraj pa je Dubravka, koja nije živjela u toj prizemnici, tražila od Zvonka da iseli.

On se, tvrdi, nije tome protivio, ali je tražio povrat uloženog novca, procjenjuje oko 150 hiljada kuna. Dubravka ni da čuje.

Zvonko je često na terenu, poslom. Tako je bio i početkom septembra kada je na parcelu došao bager kojeg je Dubravka angažovala.

Ispraznili su kuću, odnijeli mu stvari, vjerojatno na otpad, i u trenu sve srušili. Ispred kuće je bio parkiran i njegov automobil, koji je odvukla vučna služba. Navodno je auto završio u Bibićima kraj Savičente, na otpadu. Već je, prema saznanjima Zvonka, uništen, sprešan, pretvoren u limenu kocku.

Ništa mu drugo nije preostalo nego otići u policiju, prijaviti slučaj. U njegovoj prijavi stoji da je žrtva krađe i oštećenja tuđe stvari. Jer njegovih stvari nema, neko ih je uzeo.

A kuća je, malo je reći, oštećena, ostali su samo temelji, koje on zapravo i nije izgradio, već je to, kako sam priznaje, Dubravkinih ruku djelo, piše Glas Istre.