Kamerni trio “Dalton” održao koncert klasične muzike u Doboju

U Doboju je održan koncert klasične muzike u izvođenju Kamernog trija “Dalton” koji čine studenti Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Kamerni trio “Dalton”, koji čine Arpad Feher violina, Deana Simić flauta i Slaviša Đurić klavir, održao je sinoć u dobojskom Centru za kulturu cjelovečernji koncert na kojem su izveli numere Cezara Antonoviča Kjuija, Jana Klarka, Mela Bonisa i Žaka Ibera.

Đurić je rekao da kamerni trio izvodi moderne kompozicije, veoma ugodne za slušanje.

– Želimo da promovišemo ovu vrstu muzike i zato posjećujemo manje gradove širom Republike Srpske – naveo je Đurić, prenose Agencije.

On je rekao da na njihovim koncertima nastupaju i učenici osnovnih muzičkih škola, a u Doboju su to učenici Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” kako bi se podstakli i afirmisali budući talenti.

Kamerni trio “Dalton” u ovom sastavu svira od prošle godine tokom koje su održali koncerte u Kulturnom centru Banski dvor, Jevrejskom kulturnom centru “Arie Livne”, Kamernoj sali Akademije umjetnosti, Kulturnom centru u Beogradu i u drugim mjestima.

Prvu nagradu osvojili su na takmičenju “Žene u muzici” u Kragujevcu prošle godine, te na istoimenom takmičenju održanom ove godine u Beogradu.

Specijalnu nagradu i pehar osvojili su na takmičenju “Art in Veles” ove godine u Makedoniji.