U Doboju obavljen čin lomljenja slavskog kolača

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko–tuzlanski Fotije obavio je danas čin lomljenja slavskog kolača u Skupštinskoj sali grada Doboja, povodom krsne slave ovog grada - Preobraženja Gospodnjeg.

Vladika Fotije je, obrativši se prisutnim političkim funkcionerima, poručio da su oni prvi pozvani da idu putem preobraženja.

-Ti ljudi su po funkciji prvi pozvani da idu putem preobraženja zajedno sa svojom crkvom, kako bi zajedno konačno preobrazili čitav naš narod i čitavu Republiku Srpsku. Jer mi smo uvijek dio jedne cjeline, ne možemo se dijeliti, i tako nas crkva vaspitava- rekao je vladika Fotije nakon čina lomljenja slavskog kolača

Vladika je izrazio nadu da će današnji praznik preobraziti i predstavnika lokalne vlasti u Doboju, "da čine dobra djela, da iz dobra u dobro idu, da Doboj bude grad mira, blagoslova i duhovne radosti".

U Doboju je danas povodom krsne slave grada -Preobraženja Gospodnjeg služena Sveta liturgija, obavljen je čin lomljenja slavskog kolača, te priređen slavski ručak.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović pozvao je na probraženje i jedinstvo s obzirom na teška vremena.

-Samo jedinstveni, složno možemo više uraditi a sami sigurno to ne možemo- rekao je Petrović, i ukazao na važnost dobre saradnje sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara BiH.

On kaže da su se zahvaljujući dobrom saradnjom sa Vladom Srpske i međunarodnim organizacijama stvorili preduslovi za kvalitetne infrastrukturne projekte u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koji je i kum slave grada, izrazio je nadu će se "u praskozorju parlamentarnih izbora zadržati smirenost i dostajanstveno", što će kako je istakao, on raditi.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kaže da je Doboj jedan od ključnih temalja Republike Srpske, koji zaslužuju daleko veću pažnju i podršku.

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa ovog područja, zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i drugi gosti.

(Agencije)