Za infrastrukturu u povratničkim sredinama oko 550.000 KM

Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović potpisali su danas više ugovora za projekte obnove u povratničkim sredinama na području Doboja u iznosu od 550.000 KM.

Riječ je o obnovi putne infrastrukture u mjesnim zajednicama Čaire, Čivčije Bukovačke i Miljkovac, obnovi sportskog poligona u mjesnoj zajednici Pridjel Gornji, te drugim projektima.

Ramić je rekao novinarima da je federalno ministarstvo za te projekte izdvojilo oko 350.000 KM, dok ih je grad Doboj sufinansirao sa neštoviše od 200.000 KM.

On je podsjetio da je federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica u protekloom periodu za rješavanje problema povratnika u ovoj lokalnoj zajednici izdvojilo više od 2.600.000 KM.

Ramić je najavio i potpisivanje ugovora za izgradnju stambenih jedinica raseljenim licima, kao i finansiranje projekata zapošljavanja za povratnike u Doboj.

Petrović je rekao da će od realizacije infrastrukturnih projekata koristi imati svi građani Doboja i najavio podršku sličnim projektima, koje grad sufinansira sa 40 odsto sredstava.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Ramić i gradonačelnik Petrović posjetiće i lokalitet Ševarlije, gdje će ozvaničiti početak radova na sanaciji klizišta koje je aktivirano na tom području.

(Agencije)