Dobojlija sve bliži povratku na parket

Sezona iza nas bila je bajkovita za košarkaše Real Madrida. Kraljevski klub pokorio je Evropu deseti put u svojoj istoriji, a zatim je titula šampiona Španije vraćena u prestonicu. Dio tima bio je i Dobojlija Ognjen Kuzmić, ali je već nakon dva mjeseca doživio jednu od najtežih povreda. Kuzmiću su stradali ligamenti koljena pa se još uvijek oporavlja i priprema za narednu sezonu. Počeo je da radi sa loptom pa će se staviti na raspolaganje treneru Pablu Lasu.

"Prva dva mjeseca su bila najteža. Nisam se mogao kretati. Dosta sam vremena provodio u krevetu. Kada sam počeo trenirati osjećao sam se mnogo bolje. Nisam krizirao, važnije je kako se koljeno osjeća pa tako i treniram," rekao je Kuzmić.

Odlaskom Luke Dončića u NBA ligu Real je značajno oslabljen, ali je bilo očekivano da najbolji igrač Evrope za prošlu sezonu talenat prenese preko bare. Tamo ga očekuje veliki izazov. U Dalasu očekuju da bude novo lice franšize, a ko će mu više pomoći od najboljeg evropskog igrača u posljednje dvije decenije Dirka Novickog.

"Talenat je pokazao ovdje, tako da neće imati problema ni tamo. Trebaće mu vremena da prihvati način na koji se tamo igra," dodao je Kuzmić.

U NBA ligi njegov bivši tim Golden Stejt je neprikosnoven. Dolaskom Demarkusa Kazinsa napravili su Ol star petorku tako da bi trka za trofej Leri O brajen mogla da bude potpuno nezanimljiva.

"Još uvijek nije završen prelazni rok. Vidjećemo šta će se desiti do početka lige. Kako trenutno stvari stoje izgledaju nedodirljivo. Koliko može da se kaže da nije fer prema drugim ekipama, ali to je borba ko koga može da dovede u ekipu. Nema žaljenja i plakanja," rekao je Kuzmić.

Ljeto će iskoristiti da potpuno sanira povredu i još jači dočeka narednu sezonu. Velika očekivanja su stavljena pred Real, ali i pred samog Kuzmića. Trofeje je uvijek teže odbraniti, pa će utoliko i izazov biti kompleksniji, prenosi ATV.

Tagovi: