Jasmin Bogdanović donirao sportsku opremu FK ''Sloga Doboj''

Da se ne zaboravlja klub u kome se naprave prvi fudbalski koraci i stekne puna afirmacija pokazuje i gest Jasmina Bogdanovića. Naime, ovaj vrsni fudbaler, nakon što je prošao sve selekcije u Fudbalskom klubu "Sloga" iz Doboja, zapao je za oko mnogim fudbalskim klubovima iz Premijer lige BiH, u kojima je proveo nekoliko sezona a zatim se obreo u Norveškoj.

- Pošto sam dobio dobru ponudu i solidne uslove otišao sam iz "Zrinjskog" u norveški Fudbalski klub "Sandnesi ulf" za koji igram već drugu sezonu. Tamo sam stekao mnogo prijatelja kako među fudbalerima sa ovih prostora tako i Norvežana, pa sam odlučio da pokrenem inicijativu za nabavku neophodne sportske opreme mome matičnom klubu "Slogi". Moju ideju svesrdno su prihvatili Kenan Mehremić i Frode Grottjono iz Fudbalskog kluba "Gandal" te smo zajednički prikupli sportsku opremu koja će dobro doći selekcijama FK Sloga - kaže Bogdanović za Dobojski Info.

Po dolasku u Doboj posjetio je svoj bivši klub i donio sportsku opremu a to su kopačke, lopte, markeri i druga oprema. Sve to je uručio u prostorijama kluba Zlatku Spasojeviću, predsjedniku i zaželio da se Sloga vrati što prije u viši rang.

- Zahvaljujem se Bogdanoviću, djetetu našeg kluba, na ovako lijepom gestu kao i klubovima i njegovim drugovima koji su učestvovali u prikupljanju opreme. Želim Jasminu da i dalje uspješno nastupa za svoj klub i vrata "Sloge" su mu uvijek otvorena.

Jasmin Bogdanović ostaje u "Sandnesi ulf" do kraja godine, dokle ima ugovor, a o daljnjoj karijeri odlučiće nakon toga.