Doboj: Tri dana odličnog fudbala za djecu nije mogla da pokvari ni uporna kiša

U organizaciji škole fudbala FK Sloga Doboj juče je završen „Sloga Cup 2018“ tokom kojeg su dječaci i djevojčice iz cijeli BiH i Hrvatske pokazali takmičarski duh, sportsko ponašanje i dobar fudbal.

- Pored vremena koje nam je zadavalo poteškoće u subotu i ponedeljak sve drugo je proteklo odlično i možemo biti prezadovoljni svim viđenim i urađenim – poručuju organizatori ove sportske manifestacije.

U petak su se takmičile generacije 2006. i 2009. godište, a utakmice su se igrale na tri terena.

- Bilo je teško odabrati koju utakmicu pratiti jer su svi takmičari bili oblični, i kako se dan približavao kraju, postajalo je sve napetije. U uzrastu 2006. godište u polufinale zasluženo su ušle četiri ekipe „Romari“ Vitez, „Mladost“ Tinja, „Euro Football“ Gračanica i „Sloga“ Doboj – navode organizatori.

Polufinale nam donosi odličan fudbal, a ekipe Romari i Mladost ulaze u finale dok Euro footbal i Sloga utjehu traže u borbi za treće mjesto.

Zasluženo Romari osvaja turnir, Mladost je druga, Euro footbal treći, a domaćinu je pripalo četvrto mjesto.

Na terenima za 2009. godište sve je išlo malo brže pa su par minuta ranije na teren izašle ekipe „Soccer Kidsa“ iz Bijeljine, „Radničkog“ iz Lukavca, „Sportinga“ iz Teslića i domaćina „Sloge“ iz Doboja, što je i bio konačni plasman na kraju, baš tim redoslijedom.

U subotu takmičare je dočekala obilna kiša koja je padala tokom cijele noći i u jutarnjim časovima, pa su organizatori odlučili da se takmičarski dan odgovdi za ponedjeljak.

- Mnogi smatraju da je trebalo odigrati utakmice, pa kako bude, ali naš stav kao kluba i škole jeste taj da je zdravlje dječaka i djevojčica uvijek na prvom mjestu. Kiša, koja je stala oko 16.00 časova dala je dovoljno vremena organizatoru da popravi sve što je bilo potrebno na terenu i da se pripremi za nedjelju – kažu u Školi fudbala „Sloga“ Doboj.

Nedelja je pripadala takmičarskom godištu 2008. a učestvovale su 22 ekipe i igralo se na dva terena.

Bezbroj odličnih utakmica, lijepih poteza, odbrana, driblinga, golova - svega onoga što krasi ovaj sport smo mogli da gledamo od prve do poslednje utakmice. Nakon četvrtfinalnih utakmica bilo je jasno da favorita nema i da svako može svakoga da pobijedi.

U polufinale su ušli „Sport team“ Banjaluka, „Sporting“ Teslić, „Proleter“ Slavinovići i domaćin „Sloga“ Doboj. Raspored je donio parove „Sport team“ i „Sloga“ u jednoj, a „Proleter“ i „Sporting“ u drugoj utakmici i nakon dosta uzbuđenja i penala „Sloga“ i „Sporting“  ulaze u finale. Konačni plasman je bio: prvo mjesto „Sloga“ Doboj, drugo mjesto „Sporting“ Teslić, treće mjesto „Sport team“ Banjaluka i četvrto mjesto „Proleter“ Slavinovići.

Ponedeljak i ponavljanje vremenskih uslova od subote je donijelo novu glavobolju organizatorima, ali su uspjeli na vrijeme reagovati pa su najmlađi učesnici prebačeni u salu Srednjoškolskog centra, a generaciju 2007. ostaviili su na terenima stadiona „Luke“ u Doboju.

- Generacija 2007 je pokazala sve ono što fudbal može da ponudi i po izuzetno teškim uslovima za igru su pokazali najbolje što znaju. U polufinalu se sastaju „Zenit“ i „Željezničar“ Doboj gdje je više sportske sreće u izvođenju penala imala ekipa „Zenita“. Na drugom terenu preokretom u zadnje dvije minute „Napredak“ Zavidovići je savladao domaćina „Slogu“. U finalu je „Zenit“ bio za nijansu bolji od „Napretka“ a u utakmici za treće mjesto „Sloga“ od „Željezničara“ – kažu u „Slogi“.

Dok su drugari iz generacije 2007. kisnuli, naši najmlađi su u zatvorenoj sali vodili prave male fudbalske dvoboje. Odjekivala je vriska i galama kao i navijanje što je davalo dodatnu draž utakmicama a organizatore je uvjerilo da nisu pogriješili kada su najmlađe prebacili u dvoranu.

U ovom diujelu takmičenja prvo mjesto je osvojio „Sporting“ Teslić, „Rudanka“ iz Rudanke drugo mjesto, „Kolibri“ iz Viteza treće i „Proleter“ Teslić četvrto mjesto.

Dodjelom nagrada spuštena je zavjesa na naš prvi „Sloga Cup“.

- Nagrade su ove godine bile više nego odlične i stvarno nam je drago što je firma Grafo Balkan Tekstil (GBT) iz Dragočaja prepoznala naš trud, rad i zalaganje te obezbijedila garnituru sportske opreme za svakog pobjednika u svakoj generaciji, a za drugo i treće mjesto poklon vaučere, diplome i zahvalnice su takođe dio podrške i sponzorstva GBT-a. Elta-kabel je obezbijedio majice za „idealnih 7“, a generalni pokrovitelj bio je Grad Doboj.

Ostrali sponzori manifestacije su: AZORS, Svadbeni kutak Laguna, Proda komerc, MASS-light, Hotel Park, Zilić Bau, Vivia, Gradska toplana, Plava linija, Multimatik, SMT gradnja, Euro limun, Auto salon Jović, Trebavaexpres, King, D&S, Magi:dent, RTV Doboj, Auto Milovanović, Petković prevoz, Nektar, Nastro, Dr Konatar, Paparazzo, MAK komerc, Eurokart, Smiljanić, CARGO LOGISTIC, Visoka medicinska škola zdravstva, Građ promet, BS-inžinjering i Romansa.