U Doboju održana Smotra "Folkloraši svome gradu"

U Doboju je održana Smotra folklora "Folkloraši svome gradu" na kojoj su, u okviru obilježavanja Dana grada - Vidovdana, nastupila kulturno-umjetnička društva iz ove lokalne zajednice.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Doboj" Rosa Jović rekla je sinoć da je riječ o tradicionalnoj smotri dječijeg folklora uz učešće društava iz Podnovlja, Bušletića, Kotorskog, Boljanića, Osječana, Kožuha, Male Bukovice i bratskog grada Ćuprije, prenose agencije.

"Ovom manifestacijom obilježavamo i 70 godina od osnivanja prvog KUD-a u Doboju, koji je oformljen daleke 1948. godine, a čiji smo mi sljedbenici", rekla je Jovićeva.

Ona je dodala da je ponosna na uspjehe dobojskih folkloraša, čiji dječiji i omladinski ansmabl će ove sedmice nastupati na Festivalu folklora u Ajvaliku u Turskoj.

"Po povratku iz Turske prvi ansambl će otputovati na prestižnu smotru Folklora u Vareze u Italiji", najavila je Jovićeva.

Smotru folklora, koja je održana sinoć na Stadionu sportskih igara u Doboju, otvorio je potpredsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović.

Tagovi: