Doboj: Mladi podnose inicijativu za izgradnju otvorenog sportskog poligona

Aktiv Mladih socijaldemokrata /MSD/ iz Doboja dostaviće u četvrtak, 24. maja, Skupštini grada inicijativu za izgradnju otvorenog sportskog igrališta neposredno uz objekat Srednjoškolskog centra u ovom gradu, najavljeno je iz MSD-a.

Cilj inicijative je da se za oko 1.700 učenika četiri srednje škole, koji dijele samo jednu fiskulturnu salu, omogući nesmetano odvijanje fizičke nastave, kao i rekreacija omladine sa tog područja.

Član Predsjedništva MSD-a Radomir Simikić rekao je na konferneciji za novinare da je riječ o lokaciji, predviđenoj regulacionim planom za proširenje postojeće fiskulturne sale, na šta se zbog potrebnog velikog iznosa novca čeka već 10 godina.

"Mi tražimo od Gradske uprave da nam omogući izgradnju sportskog igrališta, ne nužno da finansira, i obezbijedi sve neophodne dozvole", rekao je Simikić.

On je naveo da početna faza izgradnje košta oko 30.000 KM, da su u toku razgovori sa donatorima, kao i da za izgradnju postoji saglasnost direktora škola u sklopu Srednjoškolskog centra, te podrška dvije zajednice etažnih vlasnika, dok se sa ostalim razgovara.

Simikić je naveo da su stanari zainteresovani da se djeca igraju na za to predviđenom prostoru, a ne na putu.

Potpredsjednik MSD-a Vedran Skokić pojasnio je da od lokalne uprave traže privremenu dozvolu za izgradnju poligona, koji se može ukloniti ukoliko lokalna uprava u međuvremenu obezbijedi predviđena sredstva od oko 3.000.000 KM, koliko košta projektovano proširenje fiskulturne sale.

(Agencije)