Veliki uspjeh mladih fudbalera Željezničara

Crni oblaci koji su se svili nad fudbalskim terenima u Doboju trebalo bi uskoro da se raziđu i vrate navijače na stadione .

Čini se da Fudbalski klub Željezničar u bogatoj istoriji nije prolazio teže dane, jer u sezoni koja je pr kraju , prikovan je za dno drgoligaške tabele i od naredne sezone naći će se u nižem rangu takmičenja. Nakon , takoreći, raspada u rukovodećim garniturama ovog popularnog kluba, mnogi su poslije nekoliko ubjedljivih poraza preporučivali da plavi odustanu od daljeg takmičenja. Međutim, nekolicina starijih fudbalera, koji su svoje najljepše fudbalske priče ispričali na Željinom stadionu nisu podlegli takvim idejama.

Naime, Igor Mitrović, Dragan Đurđević Ćiro i Savo Mihajlović zasukali su rukave i preuzeli brigu o svim selekcijama i nastavili da rade u cilju stvaranja ljepše budućnosti kluba. Dragan Djurdjević Ćiro i dalje vodi prvi tim u kome igraju juniori koje je trenirao, a koji kroz utakmice sa iskusnijim i jačim ekipama u prvenstvu stiču rutinu i tako prave sebi i klubu nadu da će ubrzo popularni Željo biti na pravom kolosijeku. Ako ovome dodamo da je Igor Mitrović, još uvijek aktivni fudbaler i kapiten ekipe, sa kadetskom selekcijom, čiji je trener, osvojio ubjedljivo titulu prvaka PFL Doboj, onda je opravdana vjera u stvaranje novih fudbalskih asova na stadionu „15. april“.

Predpionirska i pionirska selekcija, koju trenira bivši kapiten i jedan od najboljih fudbalera kluba Savo Mihajlović, takođe je među kandidatima za najviši plasman u svom rangu takmičenja.

– Ukoliko uspijemo da zadržimo ove mlade i talentovane fudbalere, omladince i kadete ,siguran sam da će Željezničar ubrzo biti ekipa za respekt. Najvažnije je to da smo uspjeli da stvorimo pozitivnu atmosferu u radu sa mlađim selekcijama i da klub održimo u takmičarskom duhu. Vjerovatno će se neko naći da formira rukovodeću strukturu u Željezničaru , čiji bi zadatak bio da obezbijedi normalne uslove za rad, a mi na terenu bismo sigurno bili manje rasterećeni obaveza i pitanjakoje treba da rješava rukovodstvo. Posebno sam ponosan na moju kadetsku selekciju koja je prvak za sezonu 2017/2018. i iz koje će nekoliko fudbalera u narednoj sezoni biti priključeno prvoj ekipi – naglašava Igor Mitrović.

Skromni kapiten Željezničara i trener kadeta svoju veličinu pakazao je i time što za uspjeh kadetske selekcije nije želio dsa ističe pojedince već tvrdi da je to djelo svih fudbalera koji su u ekipi, a koji u njega imaju puno povjerenje.

Dakle, ispadanje iz drugoligaškog takmičenja nije u klubu shvaćeno tragično već kao ozbiljan poziv na mobilizaciju svih kojima su Željine plave boje pri srcu.

Glas Regije