Ognjen Kuzmić "zahvaljujući" povredi rođendan slavi u rodnoj Grabovici

Ognjen Kuzmić, naš, sada već poznati reprezentativac i igrač Reala iz Madrida, posjetio je svoje rodno selo Grabovicu i grad Doboj.

Ognjen to čini kako kaže svake slobodne prilike i tokom praznika, pa je tako RTV Doboj iskoristio priliku da malo porazgovara sa našim košarkaškim divom.

Ognjen i njegov sin Nikolaj

Ognjen i njegov sin Nikolaj

Ovog puta povod Kuzmićevog dolaska je mala rođendanska proslava u krugu prijatelja i porodice. Rođen je 16. maja u selu Grabovica i tada započinje jako neobična i lijepa priča našeg centra.
"Tu sam sada, par dana, provodim vrijeme kući, malo dođem do grada. Uvijek postoji ta nostalgija i želja da sam tu kada god mi obaveze dozvole. To baš i nije često. Sada kada sam povrijeđen, jedina pozitivna strana je što sam malo više vremena uspio provesti sa porodicom. Ali ipak nedostaje mi košarka. Uželio sam se terena, počeo sam da treniram ali trenutno samo trčim i radim pojedine vježbe. Nedostaje mi košarka i žar igre, ipak je to nešto više od samog posla", ističe Kuzmić.

Odmah poslije rođendana, slijedi i “Final Four” koji se održava u gradu njegovog bivšeg Kluba, Crvene Zvezde. Kuzmić zbog povrede nažalost nije mnogo doprinio igri Real Madrida koji će se naći među četiri najbolja kluba Evro Lige u Beogradu i boriti se za prestižnu titulu. Kuzmić ipak skromno prihvata činjenicu da će propustiti svoj prvi “Final four” zbog povrede.
"Volio bih da sam tu da pomognem timu, ali povrede su sastavni dio sporta. Šta se tu može!? Žao mi je samo što je ovo moj prvi “Final four” pa bih volio da igram",  kaže Kuzmić.

Za ulogu favorita, ne zna koga bi istakao jer je kako kaže u košarci sve moguće. Ono što ga čini srećnim je ponovni susret sa Beogradom i starim poznanicima i saigračima.

"Lijepo je doći u Beograd ponovo, ostao mi je u lijepom sjećanju. Zavolio sam ga igrajući za Zvezdu. Mislim da je “Final four” velika stvar za Beograd. Čuo sam se sa Brankom Lazićem i vidjećemo se tom prilikom", rekao je Kuzmić.

Kada smo se dotakli Ognjenovih bivših saigrača, samo se nametnulo “čudo od djeteta” sa kojim Kuzmić trenutno igra u timu a to je Luka Dončić.

Balkanski trio – Luka Dončić, Ognjen Kuzmić i Dino Radončić

"Mislim da će MVP biti Luka. On ima taj potencijal, čak mislim da u tim godinama niko mu nije ravan ni u Evropi a ni u svijetu. Kako to kažu pravo je čudo od djeteta. Sve to sami i vidite na terenu", hvali ga Kuzmić.

O Balkanskom triju i njhovim odnosima, kao i o ostanku u Real Madridu, takođe je govorio.

"U Realu se držimo Luka, Dino i ja. Isti jezik pričamo, sa istog smo podnevlja. Naravno družimo se svi, ali ipak sa njima najviše.  Trebao bih ostati u Realu. Čekamo da završimo sezonu pa ćemo razgovarati. Ipak, još uvijek sam taj koji je iza klupe i samo aplaudira i posmatra", šaljivo ističe uvijek raspoloženi Kuzmić.

Pitali smo ga da prokomentariše trenutni “NBA playoff” koji se igra i gdje se nalazi takođe njegova bivša ekipa i poneki saigrači sa kojima je osvojio i vrhunac košarke, NBA prsten.

"Mislim da će osvojiti Golden State. Nemam kontakt sa ekipom i ne čujemo se ali ipak moji su favoriti".

Kuzmić ističe kako naporno trenira i radi na svom oporavku. Trudi se da ne izgori u želji za povratkom na teren. Kroz razgovor sa Ognjenom prošetali smo gradom, obišli terene KK FinDo za koji je Ognjen načinio prve košarkaške korake, gdje su ga sva djeca gledala ozarenih lica. Čak je bilo starijih sugrađana koji su prepoznali našeg košarkaša i zahvalili mu se što nas predstavlja u najljepšem svjetlu.

"Uvijek je lijepo doći i prošetati ovdje, koristim zato svaku priliku da to uradim. Prija mi pozitivna reakcija ljudi. Kao mali sam želio da budem mašinovođa, pa se možemo uslikati i ovdje", govori Kuzmić i sa osmjehom staje pored popularnog “Ćire” koji se nalazi u centru našeg grada.

Za kraj razgovora, da zaokružimo ovu malu rođendansku nostalgiju, otišli smo na teren gdje je Ognjen zavolio košarku i načinio svoje prve šuteve i zakucavanja. Uvjerili smo se da povreda nije omela njegove košarkaške sposobnosti i poželili mu srećan rođendan od sveg srca i brz povratak na teren.

RTV Doboj