Mlade teniserke održale sportsku igraonicu za mališane

Mlade članice Teniskog kluba "Doboj" održale su sportsku igraonicu za mališane u Kutku za djecu. Djevojčice Ivana Stanković, Maja Zečević, Vera Kovačević i Sofia Stanković sa puno strpljenja malim drugarima su pokazale osnovne pokrete.

Za mnoge od njih ovo je bio i prvi susret sa reketom i teniskom lopticom. Ove mlade sportistkinje, su i dobri đaci, ali zasluženi raspust koriste za naporne treninge ali i da volontiraju i pomažu drugarima.

U Kutku su nam rekli da im se često odazovu na rekreativno-sportske aktivnosti i da osim strpljenja uvjek imaju osmjeh. Ove djevočice su pravi primjer one narodne izreke da je u zdravom tijelu zdrav duh.

Ističu kao volonterku Ivanu Stanković, sa ponosom su nam rekli da njihova Ivana ovo ljeto, već po drugi put, ima poziv za Teniski kamp koji se održava u Austriji u St. Pölten-u. Kamp je u organizaciji Rotary Club St. Pölten, a ove godine osim Ivane ide i Andrej Nedić. Njih dvoje su priliku za učešće dobili zahvaljujući Rotary klubu Doboj ali i svojim izuzetnim sportskim rezultatima.

Rotary klubu Doboj inače od početka daje podršku organizaciji porgrama Kutak za djecu, donirali su kompjutersku opremu školama, i nastoje dobar dio njihovih aktivnosti da bude namjenjen dobrobiti djece i mladih, piše Dobojski Info.

Ko zna možda je i danas na igraonici teniski reket uzeo u ruke neki novi Nole ili Ana, ipak ono najvažnije je pružanje prilike djeci da se upoznaju sa različitim sportovima i otkriju onaj koji njih zanima.

Tagovi: