Platila baštovanu da joj ubije muža: Uzeo novac, pa je prijavio policiji

Tatjani B. (48) iz Sente Viši sud u Subotici odredio je pritvor do 30 dana nakon što je u četvrtak uhapšena prilikom primopredaje novca čovjeku kojeg je angažovala da ubije njenog supruga Zorana B. (49).

Kako Blic saznaje Tatjana je nudila čovjeku koji je kod njih održavao dvorište, kosio travu i čistio, 1.600 evra da ubije njenog supruga Zorana, inače biznismena iz Sente. Prema navodima iz policije, ona je osmislila plan po kom je trebalo da ostavi otključana vrata kuće i predložila je potencijalnom ubici da u toku noći uđe u kuću i ubije njenog supruga, a nju da pretuče i da izvrši premetačinu u njihovom domu.

Čovjeku koji je trebalo da ubije Zorana, Tatjana je dala 1.000 evra, a uhapšena je prilikom primopredaje još 80 evra za angažovanje pomagača.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu Tatjana B. je negirala da je počinila krivično djelo podstrekivanje teškog ubistva, a pritvor joj je određen po više osnova, zbog uticaja na svjedoke, uznemirenja javnosti i bojazni da će dovršiti krivično delo.

Pakleni Tatjanin plan, po kojem je njen muž trebalo da bude ubijen, otkrio je policiji upravo potencijalni ubica kada je počela da ga pritiska da požuri sa realizacijom plana jer je rok koji je ona predvidjela već bio prošao, saznaje Blic.

Spekulisalo se da se Tatjana na ovaj potez odlučila zbog ljubomore, međutim, činjenice govore drugačije.

– Istraga se radi, ali još ne može da se kaže šta je motiv. Osumnjičena negira sve, a kako za sada stoje stvari poznavala je majku čovjeka koji je trebalo da ubije njenog supruga. Dalje, par jeste živio zajedno, ali su formalno bili razvedeni. Dakle, ne zakonski, već su samo dijelili isti krov zajedno sa djecom. Imaju ih troje – navodi izvor blizak istrazi.

Tatjana i Zoran u Senti važe za ugledan bračni par, a komšije iz ulice kažu da su se uvijek uljudno pozdravljali i da su ih upoznali kao dobre ljude. Svi su šokirani onim što se dogodilo. Đuro Borđoški i njegova supruga Anđelka koji žive nekoliko kuća dalje od Tatjanine i Zoranove kažu da nisu ni znali da im je komšinica uhapšena.

– Šokiran sam. Ne znam šta su radili, ali uvijek su se kulturno javili, pozdravili nas – kaže Đuro Borđoški, a njegova supruga dodaje da je bila u bolnici u isto vrijeme kada i Tatjanina majka koja je u međuvremenu umrla.

– Nije pričala sa majkom sedam godina, ne znam zašto, niti znam kakva su porodica to ne znamo. Znamo da imaju troje djece, jedno studira, uči jezike u Beogradu, a dvoje je u Senti, sa njima. Kuću su jako lijepo sredili, u ovoj ulici su sigurno 15 do 20 godina, dugo žive u našem komšiluku. Imali su porodične biznise, ali šta se odigravalo iza njihove kapije to niko ne zna. Šokirana sam. Neki dan sam je vidjela da poliva travu sa ulice – rekla nam je Anđelka Borđoški.

Tagovi: