Od četvrtka likovna kolonija “Krčmarica”

Na lokalitetu Krčmarica na Okolištima kod Doboja od četvrtka, 18. jula, biće održana druga Likovna kolonija “Krčmarica”, na kojoj će učestvovati akademski slikari iz Republike Srpske i Srbije.

Kolonija će trajati do 24. jula u organizaciji Udruženja “Krčmarica-Staro nasljeđe”. 

Cilj Likovne kolonije jeste popularizacija likovne kulture na području Doboja, posebno na lokalitetu Ozren. 

Turističku ponudu ovog kraja organizotori nastoje da obogate i drugim manifestacijama i predstavljanjem Udruženja “Krčmarica-Staro nasljeđe”, kao i formiranjem fundusa umjetničkih slika Likovne kolonije. 

Na koloniji će učestvovati 10 akademskih slikara, članova Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske, Udruženja likovnih umjetnika BiH, Udruženja Likovnih umjetnika Srbije, te Međunarodne akademije za keramiku. 

Učestvuju Čedomir Kesić i Dragoslav Husar iz Pančeva, Jagoda Šestić iz Banjaluke, Drago Handanović i Pavle Rističević iz Doboja, Branislav Marković i Gordana Zaklan iz Novi Sada, Irina Černjavski Šantrić iz Beograda, Branislav Kovačević Kova sa Pala i Milijanko Miholjčić iz Bijeljine. 

Predsjednik Umjetničkog savjeta Kolonije je Petar Tubić, a selektor i koordinator Jovanka Stojčinović Nikolić, književnica i osnivač Likovne radionice “Tvrđava” Doboj, koja je održavana šest godina u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju. 

Svečano otvorenje kolonije biće održano 18. jula u 18.00 časova na lokalitetu Krčmarica na Okolištima.