Tubak: Govedarica pokušava da me zaplaši tužbama za klevetu

Goran Tubak, bivši šef Opštinskog odbora SDS Čelinac i član Glavnog odbora, kojeg je iz stranke smijenio predsjednik Vukota Govedarica, i dalje u Skupštini opštine predstavlja odborničku grupu SDS, te se nada da će 'unutarstranački izbori u nedjelju donijeti dugo očekivane promjene u stranci'.

- Iz CIK BiH su zvali organe opštine i rekli da ja imam pravo i dalje predstavljati našu odborničku grupu, što najbolje govori koliko su pravno problematične odluke čovjeka koji je kandidaturom za predsjednika Republike Srpske obećao članstvu i građanima da će svakako podnijeti ostavku. Ukoliko postane predsjednik države, obećavao je tada Vukota Govedarica, daće ostavku na mjesto predsjednika stranke, a ukoliko stranka pod njegovim vođstvom opet izgubi izbore - podnijeće ostavku na mjesto predsjednika stranke. Jedino što je sad jasno, jeste da obećanja nije ispunio i da proizvođenjem nesloge u stranci, želi isključivo da se održi na vlasti unutar stranke, kad je na izborima opet propao - kaže Tubak.

Tubak dodaje kako je nemoć da se sakriju katastrofalni efekti Govedaricinog vođenja stranke, doveli do toga da njega pokušava zaplašiti tužbama za klevetu.

SDS u nedjelju 30. juna 2019. godine, devet mjeseci nakon izbora, na unutarstranačkim izborima treba izglasati novo rukovodstvo stranke.