Završen 2. međunarodni džudo turnir “Doboj open 2019” – Kreativci iz Graca najbolji

U Doboju je završen drugi međunarodni džudo turnir “Doboj open 2019”. Organizator je bio Džudo klub “Ozren” Doboj. Učešće je uzelo oko 500 takmičara iz 48 klubova iz sedam zemalja.

Prvo mjesto u generalnom plasmanu osvojio je Creativ iz Graca (Austrija), na drugo se plasirao Srpski soko iz Zvornika, a treće mjesto zauzeo je Famos iz Istočnog Sarajeva. 

Organizatori su zadovoljni odzivom i sve je proteklo u najboljem redu. Zahvaljuju se roditeljima i sponzorima bez kojih se sve ovo ne bi mogli organizovati. 

U konkureciji do 11 godina najbolji takmičar je Ognjen Lekić (Srpski soko, Zvornik), dok je najbolja takmičarka Lana Knaus (Jigoro, Kutjevo (Hrvatska). Kod dječaka do 13 godina najbolji je Emin Ćatić iz Kaknja, a kod djevojčica Tamara Samardžić iz kluba Soko M iz Prnjavora. U muškoj konkurenciji do 15 godina bez premca je bio Niklas Schlark iz ekipe Creativ iz Graca, Austrija. Kod najstarijih do 18 godina najuspješniji bio je Blaž Bangur iz Džudo kluba Apolon Maribor iz Slovenije, a u ženskoj konkurenciji Anita Kraman iz ekipe Šido iz Celja takođe iz Slovenije, piše RTV Doboj.

 

Tagovi: