U Doboju promovisana knjiga "Heroji pod šiframa"

Knjiga "Heroji po šiframa" u kojoj autor Dajana Tadić iz Banjaluke opisuje svoja i iskustva drugih u borbi protiv malignih i drugih teških bolesti promovisana je u Narodnoj biblioteci u Doboju.

Tadićeva je novinarima nakon sinoćne promocije rekla da je pisanju knjige prethodio istoimeni blog na kojem i danas objavljuje priče o ljudima koji su kao i ona prošli borbu sa malignim bolestima, invaliditetom, određenim urođenim manama, kao i o ljudima koji je inspirišu svojim teškim iskustvima i načinom života.

Ona je istakla da bi priče trebalo da razbiju stereotipe i predrasude koje se odnose na oboljele od malignih bolesti i njihovog života tokom i poslije liječenja.

- Najčešće se ćuti o unutrašnjim aspektima bolesti. Samoj bolesti, liječenju i životu poslije. Da li zbog straha da neće biti shvaćeni, nedostatka volje ili snage da to iznesu iz sebe - rekla je Tadićeva.

Ona je istakla da ljudi različito prihvataju knjigu, ali da uvijek izaziva emocije.

Dajana Tadić rođena je 18. jula 1986. godine u Banjaluci.

Godine 2011. oboljela je od Non-Hočkin limfoma, vrste malignog tumora limfnog sistema.

Liječenje je počela u Banjaluci, a nastavila u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji, sve do jula 2012. godine kada se vratila kući u normalne tokove života, uprkos lošim prognozama.

Nakon oporavka započela je pisanje bloga "Heroji po šiframa".