Najbogatijem Dancu u napadu u Šri Lanki poginulo troje djece

Najbogatiji Danac milijarder Anders Holch Povlsen, vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller, objavio je da je troje od četvero njegove djece poginulo u terorističkim napadima na Šri Lanki.

Naime njegov glasogovornik potvrdio je da su djeca ovog biznismena poginula u napadima tokom uskršnjih praznika.

- Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost porodice, nemamo daljnjih komentara - rekao je glasnogovornik kompanije Bestseller Jesper Stubkier.

Povlsen, čija imovina vrijedi više od 8 milijardi dolara, najveći je privatni zemljoposjednik u Velikoj Britaniji. Nedavno je izjavio kako planira obnoviti škotsko gorje i da svu svoju zemlju planira ostaviti svojoj djeci kada umre.

Milijarder, koji je naslijedio bogatstvo od svojih roditelja, zaljubio se u ovo gorje kada je bio na porodičnom odmoru osamdesetih godina, a kada je odrastao počeo je kupovati zemlju.

Dansko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u ponedjeljak da su u bombaškom napadu poginula tri Danca, a Povlsenov glasnogovornik potvrdio je da su žrtve bila djeca ovog milijardera.

U terorističkim napadima koji su se desili na uskršnju nedjelju poginulo je najmanje 290 ljudi, a ranjeno oko 500. Napade je izvelo sedam bombaša samoubica.