Dobojska opozicija se svela na tri odbornika Socijalističke partije

Opozicija u Skupštini grada Doboj svela se na tri odbornika SP-a, koji ne samo da nisu podržali izbor zamjenika gradonačelnika, nego nisu željeli ni da ispune svoje glasačke listiće.

Od 29 listića na kojima su odbornici SNSD-a, SDP-a, PDP-a, SDA, DNS-a, NDP-a, SBiH, te 14 samostalnih zaokružili ime Dragana Vasilića, dva listića su ostala prazna, a moglo se naslutiti ko nije glasao.

– Ako vam sada to kažem, onda tajno glasanje nema nekog smisla (smijeh). Ali, ako saberete dva i dva, to je četiri, ne može biti pet. Vasilić je bio već izabran za zamjenika gradonačelnika, imao sam priliku da tada vrlo kratko sarađujem s njim. U pitanju je čovjek koji puno ne odlučuje, pogotovo se tada nije puno pitao, uopšte ne mislim da će se sada puno pitati. Protiv njega nemam ništa lično – poručuje Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

Posljednjih mjeseci su se u političkom životu Doboja desile tektonske promjene, smatra Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a, donijele su ulazak SNSD-a u lokalnu vlast, ali to ne znači da imaju samo tri opozicionara, pišu Nezavisne novine.

– Istina, socijalisti nisu u skupštinskoj većini, međutim ne bih rekao ni da su klasična opozicija – kaže Vasiljević.

Borisu Jeriniću, gradonačelniku Doboja, kojem je juče polaganjem svečane zakletve zvanično započeo jednoipogodišnji mandat, Vasilić će ubuduće biti desna ruka, a iako se spekulisalo da će to mjesto pripasti SNSD-u, podrška 27 odbornika znači da je njegovo ime usaglašeno s koalicionim partnerima.

– Da nije tako, tajno glasanje je bilo, vjerovatno bi neko mogao i drugačije glasati – rekao je Jerinić.

S obzirom na to da još nisu crno na bijelo definisane sve pozicije u lokalnoj vlasti, koje, poručuju iz SNSD-a, nisu toliko ni bitne, odlučili su da na glasačkim listićima zaokruže Vasilićevo ime.

– Ukoliko je on izbor gradonačelnika, koji smatra da će mu biti desna ruka za realizaciju svih planiranih infrastrukturnih projekata, zašto da ga mi ne podržimo kao zamjenika gradonačelnika – obrazložila je Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog Kluba odbornika.

Bez podrške socijalista, odbornici skupštinske većine su izglasali i novo kreditno zaduženje grada u iznosu od 4 350 000 KM, a novac će biti potrošen za izgradnju sportske dvorane i rekonstrukciju ulica.

Tagovi: