„Žensкo srce u šinjelu“ u Centru za кulturu

U srijedu, 21. oktobra, sa početkom u 19 časova nakon duže pauze izazvane korona virusom u u Centru za kulturu igraće pozorišna predstava „Žensko srce u šinjelu“.

Predstava govori o ženama, srpskim heroinama u Prvom svjetskom ratu: Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci i Nadeždi Petrović, najznačajnijoj srpskoj slikarki sa početka 20. vijeka koja je napustila Pariz i vratila se u zaraćenu Srbiju da pomogne svom narodu.

Predstava plakat Doboj 1

Uz veliki istorijski i edukativni karakter, u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka. Predstava je rađena po tekstu Mihajla Vitezovića a režiser je poznata glumica Mirjana Кaranović. U predstavi igraju pozorišne i filmske glumice iz Beograda: Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović.

Cijena karte je 10 КM i karte su u prodaji!

Predstava će se realizovati uz poštovanje protivepidemijskih mjera zaštite građana od korona virusa – broj mjesta je ograničen, obavezna upotreba maski, dezinfekcija ruku , poštovanje rastojanja pri ulasku i izlasku…