Zbog “izdaje” kamenovana kuća švajcarskog reprezentativca

Porodična kuća reprezentivca Švajcarske Brila Embola /25/ u Juandeu, glavnom gradu Kameruna, kamenovana je tokom protesta organizovanih u znak “izdaje” kako Kamerinci tumače njegov pogodak u meču sa Kamerunom u prvom kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kamerunac u dresu reprezentacije Švajcarske presudio je svojim golom sunarodnicima i izazvao gnjev koji ne prestaje ni dva dana nakon premijerne utakmice na Mundijalu.

Majka fudbalera Žermejn Embolo poručila je da je Švajcarska fudbalski odgojila njenog sina, koji je samo obavio posao za tu državu.

Ostavite mi sina na miru. Vi Kamerunci umjesto da i sami trenirate talente, samo se bavite smicalicama. Morate dati određenu sumu novca kako biste bili u Utopiji /kompanija koja se bavi PR-om aktuelnog predsjednika Fubalskog saveza Kameruna Samjela Etoa/, dok Švajcarci obrazuju moje dijete - poručila je Žermejn Embolo.

Kamerunski selektor Rigobert Song bio je ponosan na Embola.

Naš momak je bio strijelac za Švajcarsku, iako bih više volio da je to uradio u dresu naše reprezentacije. Znam ga vrlo dobro, povremeno se i čujemo. Ja sam kao njegov veliki brat. To što igra za drugu selekciju ne znači da bi naša zajednica trebalo da se cijepa - rekao je Song.

Kamerun će u ponedjeljak, 28. novembra u drugom kolu igrati protiv Srbije, dok će u drugoj utakmici grupe Brazil igrati protiv Švajcarske.

glassrpske.com