Zapalio šikaru i umro: Izdalo ga srce dok je gasio vatru nadomak kuće (FOTO)

Zapalio je 79-godišnji Mile Koruga šikaru nadomak svoje kuće u Babanovcima kod Prnjavora, uspio je pljusnuti kantu vode na buktinju, a potom mu se iznenada ugasio život!

Kako portal MojPrnjavor.info nezvanično saznaje, Korugu je dok je gasio vatru izdalo srce.

Nastradali Mile Koruga

„Vatrena stihija je počela da se širi, a Mile je uspio da u šikaru koja se pretvorila u nekontrolisanu buktinju, saspe kantu vode i potom, naočigled dvojice komšija koji su mu pomagali u gašenju, bespomoćno sruši. Planulo šiblje, koje je od kuće dijelio samo uski put, bilo je udaljeno samo desetak metara. Da li toplotni talas, preveliko uzbuđenje zbog opasnosti da će vatra da zahvati i kuću, ili šta već, prouzrokovali su da se Mile iznenada sruši kao pokošen“, kazuje, za naš portal, izvor upućen u ovaj događaj.

U prvi mah, prema tvrdnjama prisutnih, posumnjalo se da riječ o eventualnom ujedu zmije ili nekog insekta. Međutim, sve dileme su otklonjene brzim dolaskom kola hitne pomoći.

Mrtvozornik prnjavorskog Doma zdravlja, kako nezvanično saznajemo, konstatovao je smrt na licu mjesta uslijed „iznenadnog zastoja srca“.

Mjesto nesreće u Babanovcima

„Mile je važio za izuzetno dobrog komšiju zbog čega smo ga često jednostavno oslovljavali sa „ljudino“.  Uslijed ratnih dešavanja, u Prnjavor je izbjegao iz Bihaća, gdje je u Babanovcima podigao lijep dom, u kojem je provodio penzionerske dane. Bio je narušenog zdravlja, nakon što je nedavno preživio srčani udar, ovaj nažalost nije“, pričaju ožalošćene komšije.

Mile Koruga je sahranjen na Gradskom groblju u Prnjavoru, a iza njega su ostali supruga Mika, kćerke Milena, Ljiljana i Gordana, brat Slavko, i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

N. ĐURIĆ