Velika sala Centra za kulturu i obrazovanje od poplava čeka obnovu

Udobne stolice, adekvatnu rasvjetu i profesionalno ozvučenje trebalo bi da dobije velika sala Centra za kulturu i obrazovanje, koja više od pet godina nakon katastrofalnih poplava čeka na potpunu rekonstrukciju, a zidarima, molerima i drugim majstorima se nadaju i ostale prostorije ovog zdanja.

Vukosava Sofrenić, direktorica Centra za kulturu i obrazovanje, podsjeća da je u maju 2014. nivo vode u ovom objektu bio veći od tri metra, te da su sve prostorije u prizemlju poplavljene, uključujući i administrativne te umjetničku galeriju i veliku salu, koje su privremeno osposobljene za rad.

- Ali nisu glumačke prostorije, odnosno nekadašnja garderoba sada nije u funkciji i osposobljavanje velike sale je na neki način bilo privremeno jer prvenstveno one stolice nisu tipske. Ne zadovoljavaju standarde - kaže Sofrenićeva, te dodaje da je 2004. urađen ambiciozan projekat rekonstrukcije Centra.

Taj projekat je sada na reviziji, poručuje gradonačelnik Boris Jerinić, odnosno vrši se njegovo usklađivanje sa važećim zakonskim propisima, koji između ostalog predviđaju i uvođenje nekih izmjena.

- Puna rekonstrukcija će se uraditi sredstvima predsjednice RS Željke Cvijanović, ona je izdvojila milion KM, a grad Doboj će tu razliku. Doboj je veliki grad, Centar za kulturu je ogledalo svakog grada, i ja sam siguran kada završimo reviziju ovog projekta, a već smo pri kraju, sredstva imamo obezbijeđena, da ćemo vrlo brzo krenuti u raspisivanje tendera, a samim tim i u radove jer svakako to svi građani zaslužuju - kazao je Jerinić.

Vedran Gligorić, odbornik SP-a, kaže da vjeruje da će to biti realizovano jer je gradonačelnik obećao, kao i Kabinet predsjednika Republike.