Uništiti banditski lanac koji krade izbore

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Banjoj Luci da aktuelna vlast u Srpskoj nema odgovor ni na jedno važno pitanje.

"Vlast predvođena SNSD-om je postala balast za razvoj Srpske. Čekaju nas mnogi izazovi. Zato je bitno da se opozicione stranke okupljaju i da se dogovaramo na osnovu dobrog i kvalitetnog programa. Za sve izazove treba dati adekvatan odgovor, pogotovo kada su u pitanju ustavne prekompozicije koje se sve češće pominju", kazao je Borenović.

Na svaku vrstu političkih izazova, dodao je on, Srpska mora imati odgovor, a vlast u RS za to nema kapaciteta.

"Ne smije biti nikakvih sujeta i predrasuda u opoziciji zbog budućih vremena koja će biti veoma složena. Pozvaćemo sve da se okupe oko platforme koju ćemo definisati u narednom periodu. Imam osjećaj da smo izgubili određene vrednosne sisteme", istakao je Borenović i dodao da su Srpskoj potrebne snažne institucije.

On je dodao da je RS potreban novi zakon o RTRS-u na kojem se insistira godinama.

Borenović dodaje da su nezavisni mediji temelj slobodne Srpske.

"Sutra ćemo u Bijeljini razgovarati o ponavljanju izbora u Doboju. Naša obaveza je da učinimo sve da na ponovljenom izborima u Doboju dobijemo stvarnu volju građana. Dvadeset odsto krivotvorenih potpisa znači da je dvadeset odsto glasova ukradeno. Tražimo odgovornost svih u tom banditskom lancu", rekao je Borenović.

G. D.

Tagovi: