Udruženi poljoprivredni proizvođači spremni da snabdijevaju ozrenske Terme

Na poziv načelnika opštine Ozrena Petkovića u Petrovu su se okupili poljoprivredni proizvođači iz ove lokalne zajednice kako bi se dogovorili o zajedničkom nastupu i ponudi svojih proizvoda banjsko-turističkom kompleksu „Terme – Ozren“. Kako je istaknuto na sastanku otvaranjem Termi biće otvoreno i mini tržište za domaće proizvode, prvenstveno hrane i pića, povrća, voća, prerađevina od mlijeka i mesa, ali i suvenira i drugih proizvoda ili rukotvorina.

„Mi smo već obavili razgovore sa menadžmentom Termi i oni su iskazali dobru volju za saradnju. Sada je sve do nas, koliko ćemo iskoristiti pruženu šansu“, rekao je Petković.

A proizvođači, među kojima su bili povrtlari, proizvođači kravljeg i kozijeg sira, svježeg voća i prerađevina od voća, proizvođači cvijeća, bili su jedinstveni u tome da se šansa mora prihvatiti objeručke.

„Mi ćemo dati svoju ponudu, šta i koliko možemo proizvesti, a spremni smo na pokretanje i nove proizvodnje. Potrudićemo se da pored snabdijevanja kuhinje obezbijedimo i stalnu prodajnu izložbu naših proizvoda, koja će istovremeno obogatiti samu ponudu banjskog kompleksa i biti reklama za ono što mi radimo“, istakli su poljoprivrednici.

Na sastanku je precizirano da se Termama ponudi sve što se proizvodi, uz spremnost povećanja proizvodnje shodno potrebama, da nadležni opštinski službenici i predstavnici Udruženja poljoprivrednika budu veza između proizvođača i krajnjeg kupca, kako bi se što više potreba banjskog kompleksa podmirilo proizvodima ljudi sa područja ove opštine.

Upućen je poziv i svim ostalim proizvođačima, uključujući proizvođače mesa i mesnih prerađevina, da se uključe u Udruženje poljoprivrednika i osnaže zajedničku ponudu lokalnog stanovništva.

GlasRegije

Tagovi: