U nedjelju 4. memorijalni turnir „Miodrag Mićo Mirčetić”

U Doboju će u nedjelju, 24. novembra, u sportskoj dvorani Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić”, sa početkom u 12 časova, biti održan 4. memorijalni turnir „Miodrag Mićo Mirčetić”.

Turnir se organizuje četvrtu godinu zaredom u sjećanje na Miodraga Miću Mirčetića, pionira body-buildinga i fitnessa u našem gradu i jednog od prvih profesionalnih trenera na teritoriji bivse Jugoslavije. Svoju ljubav prema ovom sportu i očuvanju zdravlja mladih ljudi prenio je na članove Kluba dizača tegova „Doboj” koji su se i nakon njegove smrti nastavili baviti ovim sportom i promovisati zdrav život i ovaj sport.

Ovaj turnir iz godine u godinu okuplja sve više takmičara, a takođe i gledalaca koji žele da budu dio turnira snage, sportskog duha i dobrog raspoloženja. Ove godine očekuje se dolazak takmičara iz cijele BiH (Zenica, Tuzla, Gradačac, Gračanica, Banja Luka, Pale, Stanari, Modriča), a takođe i takmičara iz Republike Srbije.

Takmičenje se ogleda u disciplinama snage squat (čučaj), deadlift (mrtvo dizanje), bench press (potisak s klupe) u muškoj kategoriji do 85 kg, od 85 do 95 kg, 95 kg plus i posebno atraktivno i iz godine u godinu sve popularnije takmičenje djevojaka u disciplinama snage.

Klub dizača tegova „Doboj” je aktivan od 2005. godine i član je Saveza dizača tegova BiH. Klub je ostvario zapažene rezultate na raznim državnim takmičenjima i ima državnog prvaka u ženskoj kategoriji. Od svog osnivanja do danas okuplja veliki broj članova.

Da bi se i ove godine najjači momci i djevojke regiona ogledali u snazi i promovisali zdrav život i bavljenje sportom pomogla je Gradska uprava Doboj na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, koja je generalni pokrovitelj turnira.

Iz Kluba dizača tegova „Doboj” pozivaju građane da ponesu osmjeh, dobro raspoloženje i da snažno podrže djevojke i momke da pokažu svoju snagu i sportski duh.

RTV Doboj